Επικαιρότητα:

Τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου

05 Αυγ. 2022 - 10:00 | Ταξίδια
Τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου

Από τη μια μεριά του Πηλίου ως την άλλη - ένα σωρό χωριά σε περιμένουν! Μπες στο αυτοκίνητο και μην γυρίσεις ώσπου να δεις όσο το δυνατό περισσότερα!

Τσαγκαράδα

Περπάτησε στην πλατεία, ψώνισε τα βιβλιαράκια σου για την παραλία, φάε βανίλια υποβρύχιο στο ζαχαροπλαστείο, και μετά ξεκίνα τις βόλτες στα γύρω σπίτια για να χαζέψεις τις ορτανσίες στους κήπους. Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου και κλείσε τραπέζι στο "Χαμένο Μονόκερω".

Μηλιές

Ενα από τα πιο όμορφα και παραδοσιακά χωριά του Πηλίου. Απέχει 28 χιλιόμετρα από το Βόλο και είναι χτισμένο σε 400 μέτρα υψόμετρο,  ξεπροβάλλει ειδυλλιακά ανάμεσα σε καστανιές, ελιές και βεβαίως μηλιές. Τρέξε στο πανέμορφο καφέ "Αννα να ένα μήλο" και θα μας θυμηθείς.

Λαύκος

Πλατεία Λαύκου, Νότιο Πήλιο. Εκεί θα βρεις το παλαιότερο καφενείο της Ελλάδας! Καφενείο, όπως τα παλιά των χωριών που τώρα πια δεν υπάρχουν! Το καφενείο του Μανώλη Φορλίδα. Ιδρύθηκε το 1785! Η αρχαιότερη εν Ελλάδι ζώσα επιχείρηση. 

Χάνια

Σκαρφαλωμένα στις ψηλότερες πλαγιές του Πηλίου, τα Χάνια αγκαλιάζονται από όμορφα δάση με έλατα, οξιές και καστανιές! Το χωριό πήρε το όνομά του από τα παλιά χάνια, στα οποία φιλοξενούνταν όσοι ταξίδευαν στην περιοχή.

Ζαγορά

Η πανέμορφη Ζαγορά είναι το μεγαλύτερο και σίγουρα ένα από τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου καθώς απλώνεται σε καταπράσινη πλαγιά, από όπου βλέπεις τη θέα στο καταγάλανο Αιγαίο πέλαγος. Δες τα μαγαζιά, πιες ένα τσίπουρο στα ταβερνάκια, μύρισε τα λουλούδια και τα πλατάνια και θα νιώσεις καλοκαίρι.

Τρίκερι

Ένα ονειρεμένο χωριουδάκι, σε νησί. Η έκτασή του δεν ξεπερνά τα 2,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα, δρόμοι δεν υπάρχουν και μπορείς να το περπατήσεις σε 2-3 ώρες. Απέχει ελάχιστα από την θάλασσα και εξυπηρετείται από το λιμάνι της Αγίας Κυριακής, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον οικισμό.

Πινακάτες 

Οι Πινακάτες, τα μυστικά που σήμερα λίγο γνωρίζουν για το κεντρικό Πήλιο. Η πραγματική Πηλειορίτικη αρχιτεκτονική είναι εδώ! Είναι το πιο καλοδιατηρημένο αρχιτεκτονικά χωριό στο Πήλιο, κι έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος οικισμός από το 1979.

Μηλίνα

Σαν καρτ ποστάλ. Κάνε τις βουτιές σου στην τυρκουάζ θάλασσα στην παραλία του χωριού, με την χρυσαφένια αμμουδιά. Και εννοείται έπειτα, άραξε σε μια από τις παραδοσιακές ταβέρνες με το φρέσκο ψάρι, και ζήσε το 100%!

Νταμούχαρη

Mama mia! Υπήρχε περίπτωση να ξεχάσουμε τη Νταμούχαρη; Το πιο φωτογραφημένο χωριό του Πηλίου; Eδώ που γυρίστηκαν χολλυγουντιανές παραγωγές; E όχι φυσικά. Ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας