Επικαιρότητα:

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Αλλαγή στις δωρεάν διανυκτερεύσεις

30 Αυγ. 2023 - 10:30 | Ταξίδια
Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Αλλαγή στις δωρεάν διανυκτερεύσεις

Τα αποτελέσματα των vouchers του Κοινωνικού Τουρισμού 2023 έχουν βγει, με τους δικαιούχους να κάνουν φθηνότερες διακοπές, χρησιμοποιώντας τα. Ωστόσο, όσοι σκοπεύουν να επισκεφτούν τον πολύπαθο Έβρο, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχει γίνει μία αλλαγή.

Υπενθυμίζεται πως ο Έβρος ανήκες στις περιοχές, όπου ο Κοινωνικός Τουρισμός 2023 δίνει δωρεάν διανυκτερεύσεις. Συγκεκριμένα, ο δικαιούχος του προγράμματος μπορούσε να έχει έως 10 εντελώς δωρεάν διανυκτερεύσεις, ωστόσο, μετά την πυρκαγιά, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, οι διανυκτερεύσεις αυξάνονται σε 12. Προστίθενται, δηλαδή, άλλες δύο.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο και με τη Ρόδο. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΚΥΑ που πήρε ΦΕΚ, αναφορικά με το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ, στους προορισμούς με μέχρι 12 διανυκτερεύσεις εντάχθηκε και το νησί των Δωδεκανήσων. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του προγράμματος, 12 διανυκτερεύσεις είχαν η Σάμος και η βόρεια Εύβοια (στους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας του ν. Ευβοίας).   

Οι τιμές επιδότησης ήταν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, όπως και πέρυσι, ενώ για πρώτη φορά προσαυξάνονται κατά 20% και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων (15.12.2023 έως 14.01.2024) και του Πάσχα (26.04.2024 έως 12.05.2024). Η αύξηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας και της Σάμου.

Εκτός από τη διαμονή σε καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

 
Για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις, οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι εκτυπώνουν από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (e-services) της ΔΥΠΑ την επιταγή κοινωνικού τουρισμού ακτοπλοϊκής μετακίνησης και προσέρχονται στα ταξιδιωτικά γραφεία ή πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων ή εκδοτήρια ηλεκτρονικών εισιτηρίων των παρόχων, επιδεικνύουν την εκτυπωμένη επιταγή τους και ζητούν την έκδοση ακτοπλοϊκού «εισιτηρίου κοινωνικού τουρισμού» της κατηγορίας στην οποία εντάσσονται. Επισημαίνεται πως για καμία κατηγορία δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών, εκτός της κατηγορίας πολυτέκνων.

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Πώς και πού βρίσκετε κατάλυμα
Για να βλέπετε τα διαθέσιμα καταλύματα, θα πρέπει να μπαίνετε ΕΔΩ.