Επικαιρότητα:

Αγαπημένα νησιά για οικογενειακές διακοπές

05 Ιουν. 2013 - 08:15 | Ταξίδια

Προετοιμάζετε τις οικογενειακές σας διακοπές; Δείτε πέντε family-friendly νησιά, τα οποία συνδυάζουν ησυχία, λογικές τιμές σε καταλύματα και εστιατόρια και υπέροχες παραλίες που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Βίρα τις άγκυρες, λοιπόν, για...

Ιθάκη και γαλαζοπράσινες βουτιές στο νησί του Οδυσσέα

Το πιο ήσυχο νησί του Ιονίου, με τις πανέμορφες παραλίες και την ήπιων τόνων βραδινή ζωή, προσφέρεται ιδανικά για οικογένειες που αναζητούν φυσική ομορφιά αλλά και δυνατότητες διαμονής σε εξοπλισμένα και άκρως περιποιημένα στούντιο. Ακόμα, για εσάς που έχετε όρεξη για βόλτες με το αυτοκίνητο, δε λείπουν και τα ορεινά χωριά, όπως ο καταπράσινος Σταυρός και τα Πηλικάτα, όπου θα συναντήσετε τα ερείπια αυτού που φέρεται ως παλάτι του Οδυσσέα.

Οι παραλίες που προσφέρονται για οικογενειακά μπάνια στο νησί είναι αναμφίβολα το Φιλιατρό, στο οποίο θα βρείτε πληθώρα από ομπρέλες και μία συμπαθέστατη καντίνα για τα σνακς, η παραλία Σαρακήνικο, ακριβώς δίπλα, αλλά και ο Σκίνος και τα Μνήματα, στα οποία όμως θα χρειαστεί να έχετε τις δικές σας ομπρέλες. Όσο για τις βραδινές σας βόλτες, στο Βαθύ, την πρωτεύουσα του νησιού, θα βρείτε πληθώρα εστιατορίων και καφέ, ενώ στα ψαροχώρια Φρίκες και Κιόνι, στη βόρεια πλευρά του νησιού, αξίζει να βρεθείτε για βόλτα και φρέσκο ψάρι.

Πώς θα πάτε: Στην Ιθάκη θα βρεθείτε με πλοίο, το οποίο μπορείτε να πάρετε είτε από την Πάτρα (4 ώρες) με Strintzis Ferries είτε από τον Αστακό (3 ώρες), με πλοίο τύπου ferry.

Πού θα μείνετε: Για τη διαμονή σας στο νησί συνιστούμε να προτιμήσετε είτε ενοικιαζόμενα δωμάτια (στούντιο) είτε σπίτια, τα οποία διαθέτουν και κουζίνα, οπότε μπορείτε να ετοιμάζετε άνετα τα γεύματα των παιδιών. Περισσότερες πληροφορίες και τιμές για τα δωμάτια θα βρείτε στο Ithaca-holidays.gr.

Βρείτε εδώ τα φθηνότερα ξενοδοχεία για τις διακοπές στην Ιθάκη

Ζάκυνθο και παραλιακές βόλτες παρέα με την καρέτα

Αυτό κι αν είναι ένα νησί με δυνατότητες για βόλτες, αμέτρητες εναλλακτικές σε παραλίες και φυσιολατρικό ενδιαφέρον. Η πόλη της Ζακύνθου μπορεί να μην χαρακτηρίζεται ακριβώς «γραφική», διαθέτει όμως ενετική αρχιτεκτονική που γοητεύει. Στα νότια, ο Λαγανάς, το Καλαμάκι και ο Άγιος Σώστης προσφέρουν απέραντες αμμουδιές για να απολαμβάνουν τα παιδιά, όταν οι καρέτα-καρέτα δεν είναι εκεί. Στα δυτικά, αξίζει να βρεθείτε για τις ορεινές διαδρομές στα όμορφα, μικρά χωριά, αλλά και για να καταλήξετε στον Άγιο Νικόλαο από όπου θα πάρετε τη βάρκα για τις μπλε σπηλιές και το Ναυάγιο, την πιο διάσημη παραλία του νησιού.

Κατά τη διαμονή σας στο νησί με τα παιδιά, αξίζει να βρεθείτε στο ενετικό κάστρο, κοντά στην πόλη της Ζακύνθου, το οποίο δεσπόζει εκεί από τον 16ο αιώνα, και να συνεχίσετε τη βόλτα σας στη Μπόχαλη, την πανέμορφη συνοικία ακριβώς από κάτω. Για απίστευτη θέα και ευκαιρία για λίγη ιστορία, πηγαίνετε στο λόφο του Στράνη, από τον οποίον παρακολούθησε ο Διονύσιος Σολομός την έξοδο του Μεσολογγίου και έγραψε τον Ύμνο εις την Ελευθερία.

Πώς θα πάτε: Για να επισκεφθείτε τη Ζάκυνθο θα πρέπει να βρεθείτε οδικώς στην Κυλλήνη και από εκεί να πάρετε το ferry boat, το οποίο εκτελεί ουκ ολίγα δρομολόγια καθημερινά.

Πού θα μείνετε: Η Ζάκυνθος διαθέτει πολλά family friendly ξενοδοχεία, στις εγκαταστάσεις των οποίων περιλαμβάνονται δραστηριότητες για παιδιά, καθώς και παροχές για ενήλικες (π.χ. παιδότοπος, πισίνα για παιδιά, pool bar κ.λ.π.) Πληθώρα τέτοιων ξενοδοχείων και μάλιστα σε λογικές τιμές θα βρείτε στο zante-hotels.gr.

Με ένα κλικ βρείτε την φθηνότερη διαμονή στην Ζάκυνθο

Κρήτη και... όρεξη για οδήγηση

Η αλήθεια είναι ότι κάθε σημείο της Κρήτης είναι άξιο για τις διακοπές σας, όμως αν έπρεπε να θέσουμε αποκλειστικά οικογενειακά κριτήρια η ζυγαριά γέρνει περισσότερο προς τον Άγιο Νικόλαο. Πρωτεύουσα του Λασιθίου, ο Άγιος Νικόλαος αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά τοπία του νησιού, με το υπέροχο λιμανάκι και τα υπέρκομψα νεοκλασικά στο κέντρο του. Αυτό, όμως, που πραγματικά γοητεύει είναι η μυθική λίμνη Βουλισμένη, η οποία συνδέεται με το λιμανάκι επικοινωνώντας με την θάλασσα. Το μικρό πάρκο με τα πεύκα, πάνω από τη λίμνη, προσφέρει πανοραμική θέα της πόλης, ενώ αν ακολουθήσετε το μικρό πετρόχτιστο μονοπάτι, μέσα από τα αλμυρίκια, θα φτάσετε στη νότια πλευρά της λίμνης όπου δένουν αλιευτικά σκαφάκια.

Όταν φτάνει η ώρα για μπάνιο, έχετε να διαλέξετε από την κοσμοπολίτικη Ελούντα, με την δημοτική πλαζ, τον Αλμυρό με τους πανύψηλους ευκαλύπτους και τα καλάμια, την Αμμουδάρα για τα θαλάσσια σπορ που έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε εκεί μαζί με τα παιδιά και το συγκλονιστικό Βάι –αν, βέβαια, έχετε όρεξη για διαδρομή άνω της μίας ώρας (περίπου 94χλμ.). Η εξωτική παραλία είναι άριστα οργανωμένη και γεμάτη από καταπράσινους φοίνικες που χαρίζουν απλόχερα την σκιά τους.

Πώς θα πάτε: Στον Άγιο Νικόλαο μπορείτε να φτάσετε είτε αεροπορικώς, είτε με πλοία από τον Πειραιά, με Lane Lines.

Πού θα μείνετε: Για την διαμονή μιας οικογένειας στον Αγ. Νικόλαο είναι προτιμότερο να επιλέξετε την περιοχή της Ελούντας, αφενός γιατί είναι ήσυχη και αφετέρου γιατί είναι παραθαλάσσια, οπότε δεν χρειάζεστε αυτοκίνητο για τα καθημερινά μπάνια σας. Δείτε διαμερίσματα και ξενοδοχεία στην Ελούντα στο Explorecrete.com.

Βρείτε εδώ το φθηνότερο ξενοδοχείο για αξέχαστες διακοπές στην πανέμορφη Κρήτη

Σκιάθος και παραμύθια στη φύση

 

Πρόκειται για ένα νησί γεμάτο ιστορία, γραμμένη σε κάθε του γωνιά: Από το Μπούρτζι, τη μικρή καταπράσινη χερσόνησο που άλλοτε υπήρξε το φρούριο του νησιού έναντι των αμέτρητων κατακτητών, έως το σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, στα ανατολικά της πόλης. Από την πόλη αξίζει, επίσης, να ανηφορίσετε για να βρεθείτε στο ιστορικό Μοναστήρι της Ευαγγελιστρίας, με τον καταπράσινο περίβολο και την εντυπωσιακή θέα.

Αναφορικά με τις παραλίες, η μακράν δημοφιλέστερη είναι οι Κουκουναριές, στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού, με τα γαλαζοπράσινα νερά και τα ομώνυμα δέντρα να προσφέρουν απλόχωρα την σκιά τους στους λουόμενους. Λίγα βήματα από την ακτή, μάλιστα, βρίσκεται και η λιμνοθάλασσα Στροφυλιά, στην οποία διατηρείται ένας σπάνιος υδροβιότοπος. Άλλες αξιόλογες παραλίες για οικογένειες είναι η οργανωμένη Καναπίτσα, στον δρόμο προς Κουκουναριές, καθώς και η Ασέληνος στα βόρεια, για την οποία θα διανύσετε αρκετά μέτρα χωματόδρομου, ενώ θα χρειαστείτε δικές σας ομπρέλες. Το επιβλητικό τοπίο, όμως, με τα κρυστάλλινα νερά θα σας ανταμείψει, όπως άλλωστε και το πολύ κοντινό ταβερνάκι.

Πώς θα πάτε: Είτε με πλοία της Hellenic Seaways (3 ώρες) είτε με δελφίνια της ίδιας ή της Ν.Ε.L. (2 ώρες), από το λιμάνι του Αγ. Κωνσταντίνου, ενώ μπορείτε να ταξιδέψετε και από το λιμάνι του Βόλου.

Πού θα μείνετε: Καθώς το πιθανότερο είναι ότι θα θέλετε κάθε μέρα να επισκέπτεστε και από μία διαφορετική παραλία, ίσως είναι προτιμότερο να επιλέξετε την Χώρα της Σκιάθου για τη διαμονή σας, στην οποία θα βρείτε πληθώρα ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων. Δείτε τα συγκεντρωμένα στο Skiathos-tours.gr.

Τα ποιο οικονομικά ξενοδοχεία για αξέχαστες διακοπές

Νάξος και όλη η μαγεία των Κυκλάδων σε ένα μόνο νησί

Τη Νάξο θα την επιλέξουν οι οικογένειες που θέλουν και ησυχία και αμμουδερές, οργανωμένες παραλίες αλλά και κάποια αξιόλογες εναλλακτικές για βραδινή διασκέδαση. Αποτελεί, λοιπόν, έναν προορισμό που συνδυάζει πολλές δυνατότητες, ενώ διαθέτει και κάποια πανέμορφα ορεινά χωριά, την Απείρανθο και το Φιλώτι, για τις απογευματινές σας βόλτες.

Όσο για τις παραλίες, από πού να ξεκινήσει κανείς; Δίπλα στην Χώρα βρίσκεται ο πολύβουος Άγ. Γεώργιος, με την χρυσαφένια αμμουδιά, ενώ λίγα χιλιόμετρα παραπέρα βρίσκονται οι οργανωμένες παραλίες Αγ. Άννα και Αγ. Προκόπης, με την παχιά άμμο και τα πεντακάθαρα νερά. Πάνω από τις παραλίες υπάρχουν μπαράκια και ταβέρνες, για να συνεχίσετε μετά το μπάνιο. Η ακτογραμμή συνεχίζει στην εξίσου εντυπωσιακή παραλία της Πλάκας, με τα ουκ ολίγα beach bars, ενώ όσοι αναζητούν ηρεμία θα πρέπει να προτιμήσουν το Πυργάκι.

Πώς θα πάτε: Στη Νάξο μπορείτε να φτάσετε αεροπορικώς ή με διάφορα πλοία από το λιμάνι της Ραφήνας ή του Πειραιά, π.χ. Bluestar Ferries, Hellenic Seaways ή Sea Jet.

Πού θα μείνετε: Για οικογενειακές διακοπές στη Νάξο προτείνουμε η διαμονή σας να λάβει χώρα είτε στην παραλία του Αγ. Γεωργίου είτε σε αυτήν της Αγ. Άννας, προκειμένου να έχετε πρόσβαση στην θάλασσα με τα πόδια. Εκεί θα βρείτε εξοπλισμένα ενοικιαζόμενα δωμάτια σε πολύ λογικές τιμές, καθώς και παραλίες. Δείτε πληθώρα τέτοιων ξενοδοχείων στο Naxos-Hotels.com.

Επιλέξτε οικονομικό ξενοδοχείο με ένα κλικ