Επικαιρότητα:

Πέντε μάσκες προσώπου που μπορείτε να φτιάξετε στο μπλέντερ!

26 Ιουν. 2017 - 06:06 | Γυναίκα
Πέντε μάσκες προσώπου που μπορείτε να φτιάξετε στο μπλέντερ!

Μόλις τελειώσετε με το smoothie σας, φτιάξτε και μια σπιτική μάσκα προσώπου!

Ανάλογα με τα υλικά που θα αναμείξετε, μπορείτε να φτιάξετε μάσκες για να καταπολεμήσετε τη λιπαρότητα ή τα σπυράκια, για να δώσετε λάμψη στο κουρασμένο δέρμα ή για να ενυδατώσετε το πρόσωπο!

1. Για τη λιπαρότητα

Υλικά: μισό φλιτζάνι γιαούρτι & μισό φλιτζάνι φράουλες

Τα αντιοξειδωτικά της φράουλας θα ηρεμήσουν το λιπαρό δέρμα, ενώ το γιαούρτι προσφέρει ενυδάτωση. Απλώστε τη μάσκα, αφήστε τη στο πρόσωπο για 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

2. Για το πρήξιμο

Υλικά: 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένος καφές, 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη, 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι & 1 κουταλιά της σούπας σιτέλαιο

Ο καφές μειώνει το πρήξιμο στο πρόσωπο και κάνει απαλή απολέπιση στο δέρμα, ενώ το κακάο προσφέρει άρωμα αλλά και αντιοξειδωτικά για να μειώσετε τα σημάδια της γήρανσης. Το μέλι, το γιαούρτι και το σιτέλαιο ενυδατώνουν το δέρμα. Απλώστε ομοιόμορφα τη μάσκα στο πρόσωπο και αφήστε τη για 10 λεπτά. Κάντε απαλό μασάζ με χλιαρό νερό και στη συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

3. Για τα σπυράκια

Υλικά: 2 κουταλιές της σούπας παπάγια σε κύβους, 1 κουταλιά της σούπας μέλι & μισή κουταλιά του γλυκού χυμός λάιμ

Τα ένζυμα και τα οξέα της παπάγιας και του λάιμ θα λειάνουν την επιδερμίδα και θα δώσουν λάμψη, ενώ το μέλι έχει αντιβακτηριδιακή δράση και προλαμβάνει τις κρίσεις ακμής. Απλώστε τη μάσκα και αφήστε τη να δράσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε το πρόσωπο με χλιαρό νερό.

4. Για το κουρασμένο δέρμα

Υλικά: 1 φλιτζάνι καφές, μισό φλιτζάνι ζάχαρη, μισό φλιτζάνι χοντρό αλάτι & 2 κουταλιές της σούπας έλαιο καρύδας

Η καφεΐνη του καφέ βοηθά στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων ώστε να αντιμετωπιστεί το πρήξιμο και η φλεγμονή στο δέρμα. Η ζάχαρη και το αλάτι κάνουν απαλή απολέπιση για να δώσουν λάμψη στο κουρασμένο δέρμα, ενώ το έλαιο καρύδας ενυδατώνει. Απλώστε τη μάσκα και κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Αφήστε τη μάσκα στο πρόσωπο για 15 λεπτά και στην συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

5. Για ενυδάτωση

Υλικά: 1 πολύ ώριμο αβοκάντο, ¼ του φλιτζανιού βρόμη & 2 κουταλιές της σούπας μέλι

Τα υλικά αυτά είναι ιδανικά για το «διψασμένο» δέρμα. Το αβοκάντο και το μέλι ενυδατώνουν σε βάθος, ενώ η βρόμη κάνει απαλή απολέπιση. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο και αφήστε τη για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε καλά με άφθονο νερό