Τα 5 tips για να κάνεις πεντικιούρ μόνη σου

20 Ιουλ. 2017 - 05:24 | Γυναίκα
Τα 5 tips για να κάνεις πεντικιούρ μόνη σου

Το πεντικιούρ είναι απόλαυση όταν πηγαίνεις στο nail bar. Είναι ένα μικρό δώρο στον εαυτό σου όμως, δεν υπάρχει πάντα χρόνος και budget για αυτά τα μικρά δωράκια. Τι γίνεται τότε; Τότε παίρνεις την κατάσταση στα χέρια σου και το κάνεις μόνη σου! Δεν είναι δύσκολο, δεν θα σου πάρει πολλή ώρα και θα το απολαύσεις, trust us! Όσο για τις λεπτομέρειες… εμείς είμαστε εδώ! Δες πως θα κάνεις πεντικιούρ σε 5 βήματα.

Τι θα χρειαστείς!

#1 Μια ράσπα ή μια ελαφρόπετρα

#2 Ένα ξυλάκι μανικιούρ

#3 Μία κρέμα σώματος

#4 Ασετόν και λίμα

#5 Βερνίκι, βάση και top coat

Το μούλιασμα

Αφού ξεβάψεις τα νύχια σου και τα λιμάρεις, βάλε τα πόδια σου σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και χαλάρωσε για 15 λεπτά. Στόχος σου είναι να μαλακώσεις το δέρμα για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα. Μέσα στο νερό μπορείς να βάλεις λίγο γάλα για επιπλέον απολέπιση ή λίγο υγρό πιάτων για να μαλακώσουν περισσότερο.

Τα πετσάκια

επανέλαβε μαζί μας: Δεν κόβουμε τα πετσάκια! Απλά τα σπρώχνεις έτσι όπως είναι μαλακά από το νερό προς τα πίσω. Μην σκαλίζεις τα πλαϊνά των νυχιών σου και αν νιώθεις πως ίσως κάποιο νύχι σε πονάει στο πλάι τότε άσε τα πάντα και επισκέψου μια πεντικιουρίστ. ΜΗΝ προσπαθήσεις να κόψεις κάτι μόνη σου, μπορεί να προκαλέσεις μόλυνση.

Το τρίψιμο

Τώρα ήρθε η ώρα να τρίψεις με την ράσπα τις φτέρνες και τα σκληρά σημεία στις πατούσες σου. Μην το κάνεις με μανία. Κάντο απαλά, μεθοδικά και με υπομονή. Με το να τρίβεις με μανία τα πόδια σου δεν πετυχαίνεις τίποτα σπουδαίο, απλά κουράζεσαι. Όταν τελειώσεις το ένα πόδι μην το ξαναβάλεις στο νερό, απλά άστο να στεγνώσει όσο κάνεις το άλλο

Η ενυδάτωση

Έκανες τόσο κόπο, θα αφήσεις τα πόδια σου στην αφυδάτωση; Όχι! Βάλε σε όλη τους την επιφάνεια κρέμα και κάνε απαλό μασάζ. Αν μάλιστα βάζεις κρέμα κάθε βράδυ, τότε θα διατηρήσεις τις φτέρνες σου και τα πετσάκια σε τέλεια κατάσταση για περισσότερο.

Το βάψιμο

Ώρα να βάψεις! Καθάρισε με λίγο ασετόν την επιφάνεια των νυχιών σου για να απομακρύνεις υπολείμματα κρέμας και πέρνα πρώτα την βάση. Έπειτα πέρνα μια λεπτή στρώση χρώματος. Περίμενε λίγα λεπτά και πέρνα άλλη μια πολύ λεπτή στρώση χρώματος. Περίμενε λίγο ακόμα και τελείωσε με το top coat. Είναι καλύτερα να κάνεις 2 πολύ λεπτές στρώσεις παρά μια πολύ χοντρή και να θυμάσαι: ΜΗΝ βάλεις παπούτσια για τουλάχιστον μια ώρα ώστε να προστατέψεις τον κόπο σου!