Επικαιρότητα:

Καρύδα: Τρεις συνταγές για καθαρισμό και ενυδάτωση του προσώπου

27 Ιουλ. 2017 - 05:08 | Γυναίκα
Καρύδα: Τρεις συνταγές για καθαρισμό και ενυδάτωση του προσώπου

Η καρύδα, ο καρπός του κοκοφοίνικα, είναι σημαντική για την ομορφιά της επιδερμίδας, καθώς είναι πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμινών και μετάλλων.

Τα μεταλλικά άλατα και τα ιχνοστοιχεία της καρύδας βοηθούν στην αποτοξίνωση του δέρματος, ενώ το έλαιο καρύδας, εξίσου πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, το προστατεύουν από τη δημιουργία ελεύθερων ριζών.

Λόγω της μοριακής δομής του, το λάδι καρύδας απορροφάται γρήγορα από το δέρμα, χαρίζει βαθιά ενυδάτωση, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και το κάνει λείο, απαλό και φωτεινό.

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη E, είναι επίσης γνωστό για την αντιγηραντική και αντιοξειδωτική του δράση.

Πώς να τη χρησιμοποιήσετε

Σε πολλά καλλυντικά καθημερινής περιποίησης της επιδερμίδας και των μαλλιών περιέχεται λάδι καρύδας για τις ιδιαίτερα θρεπτικές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Μπορείτε, όμως, να φτιάξετε και τις δικές σας συνταγές, από λάδι καρύδας, βούτυρο ή ακόμη και από το γάλα που περιέχει στον καρπό της.

Kαθαρισμός προσώπου

Mία κουταλιά της σούπας από λάδι καρύδας είναι αρκετή για να καθαρίσετε και να περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας, απομακρύνοντας τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα. Kάντε απαλό, κυκλικό μασάζ για 5 λεπτά και μετά ξεπλύντε το πρόσωπό σας με άφθονο χλιαρό νερό.

Βαθιά ενυδάτωση προσώπου

Mετά την έκθεση στον ήλιο, απλώστε ένα πλούσιο και ομοιόμορφο στρώμα από βούτυρο καρύδας στο πρόσωπο και στο λαιμό και αφήστε το για 15 λεπτά. Ξεπλύντε με άφθονο χλιαρό νερό. H μάσκα αυτή αποκαθιστά τη χαμένη υγρασία της επιδερμίδας, αφήνοντάς τη λεία και ενυδατωμένη.

Αντιμετώπιση των ρυτίδων

Σε 5 γρ. από λάδι καρύδας, προσθέστε 2 σταγόνες patchouli essential oil και κάντε μασάζ πάνω στις ρυτίδες κάθε βράδυ μέχρι να απορροφηθεί.