Επικαιρότητα:

Ποιες γυναίκες κάνουν καλύτερο σeξ;

11 Αυγ. 2017 - 07:46 | Γυναίκα
Ποιες γυναίκες κάνουν καλύτερο σeξ;

Τελευταίες επιστημονικές έρευνες δείχνουν πως η άσκηση -είτε είναι ενδυνάμωση, καρδιαγγειακή ή προγράμματα ευλυγισίας όπως η yoga- μπορεί να αλλάξει τη διάθεση μιας γυναίκας στο κρεβάτι και να βελτιώσει την ερωτική ζωή του ζευγαριού. Πώς η γυμναστική και η καλή φυσική κατάσταση οδηγούν σε καλύτερο σεξ;

Μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση
Η αυτοπεποίθηση είναι μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία: Όσο καλύτεροι πιστεύουμε ότι είμαστε σε κάποιον τομέα (του σεξ συμπεριλαμβανομένου), τόσο καλύτεροι θα είμαστε. Και έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας έδειξε πως άνθρωποι που είναι σε καλή φυσική κατάσταση όχι μόνο εκτιμούν τους εαυτούς τους ως σέξι, αλλά και ως καλύτερους στο κρεβάτι. Για παράδειγμα, στη μελέτη, το 60% των γυναικών που γυμνάζονταν τέσσερις με πέντε μέρες την εβδομάδα είπαν πως κατέτασσαν τον εαυτό τους πάνω από το μέσο όρο στον τομέα της φυσικής έλξης, ενώ το 80% αξιολόγησαν πως "αποδίδουν” καλύτερα από το μέσο όρο στην κρεβατοκάμαρα.

Τόνωση της ερωτικής διάθεσης
Το σώμα μας παράγει τεστοστερόνη που το βοηθά να "επιδιορθώνει" και να χτίζει πιο δυνατούς μυς μετά από μια προπόνηση ενδυνάμωσης. Αυτή είναι η βασική σεξουαλική ορμόνη των αντρών, μπορεί όμως να αυξήσει και τη γυνακεία ερωτική διάθεση και ικανοποίηση, λέει η σεξολόγος Ava Cadell, PhD. (Παρότι και η καρδιαγγειακή προπόνηση έχει ορισμένα οφέλη, η ενδυνάμωση έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στην τεστοστερόνη – για να μην αναφέρουμε τους σέξι, γραμμωμένους μυς.)

Λιγότερο άγχος
Είναι γνωστό πως η άσκηση καταπολεμά το άγχος και σε πολλές περιπτώσεις αυτό συνδέεται με καλύτερο σεξ, ειδικά στις γυναίκες. Σύμφωνα με έρευνα από το Ινστιτούτο Kinsey, η ερωτική διάθεση των γυναικών είναι πιο ευαίσθητη στο άγχος από εκείνη των αντρών. Με την άσκηση αυξάνονται τα επίπεδα των ορμονών που μας φτιάχνουν τη διάθεση, των ενδορφινών και της ντοπαμίνης και μειώνονται εκείνα της αδρεναλίνης και την κορτιζόλης που μπλοκάρουν την επιθυμία για σεξ. Αυτό σημαίνει πως η τακτική άσκηση μπορεί να αυξήσει την ερωτική επιθυμία. Επιπλέον, μας εμποδίζει να σκεφτόμαστε άσχετα πράγματα, όπως π.χ. τι πρέπει να κάνουμε στη δουλειά την άλλη μέρα, τις στιγμές της στενής επαφής με την/τον σύντροφό μας, λέει η Cadell.

Καλύτεροι οργασμοί
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας ζήτησαν από γυναίκες να παρακολουθήσουν ένα ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ και αμέσως μετά ένα πορνό, σε δύο διαφορετικές συνθήκες. Στη μία περίπτωση είχαν κάνει 20 λεπτά ποδήλατο προηγουμένως και στην άλλη όχι. Όπως βρέθηκε με ακτινογραφία, η ροή του αίματος στη λεκάνη των γυναικών ήταν κατά 169% μεγαλύτερη όταν είχαν κάνει ποδήλατο. Και η αυξημένη ροή αίματος στα αναπαραγωγικά όργανα δεν ευνοεί μόνο τους άντρες αλλά σημαίνει μεγαλύτερη ευαισθησία και μεγαλύτερη ευαισθησία σημαίνει πιο έντονους (και πιθανούς) οργασμούς και στις γυναίκες.

Πηγή: Shape.gr