Επικαιρότητα:

Επιτέλους! Το μυστικό για να χάσεις λίπος στην κοιλιά!

14 Αυγ. 2017 - 07:35 | Γυναίκα
Επιτέλους! Το μυστικό για να χάσεις λίπος στην κοιλιά!

Για να ξεφορτωθείς το λίπος στην κοιλιά θεωρείται βασικό να συμπεριλάβεις στη fitness ρουτίνα σου αεροβική γυμναστική. Και όχι ένα οποιοδήποτε είδος αερόβιας άσκησης, αλλά διαλειμματική προπόνηση – η εναλλαγή ταχύτητας στην άσκηση σου είναι το «κλειδί» για να χάσεις λίπος στην κοιλιά.

Μία μελέτη στο International Journal of Obesity αποκάλυψε πως συγκριτικά με τις γυναίκες που έκαναν ποδήλατο για 40 λεπτά στον ίδιο ρυθμό, εκείνες που ασκούνταν για 20 λεπτά εναλλάσσοντας sprints 8 δευτερολέπτων με χαλαρή ποδηλασία 12 δευτερολέπτων, έχασαν περισσότερο λίπος στην κοιλιά μετά από 15 εβδομάδες. Δηλαδή, ασκείσαι λιγότερο και καις περισσότερο λίπος; Καλό ακούγεται!

Τρέξιμο ή ποδήλατο; Ό,τι κι αν προτιμάς, είναι σημαντικό να:

– Χρησιμοποιείς οπτικούς στόχους. Κάνε ένα sprint μέχρι το τέλος του δρόμου/μέχρι το περίπτερο στη γωνία/μέχρι να βγεις από το πάρκο. Μόλις φτάσεις τον στόχο σου μείωσε την ταχύτητα σου. Αφού οι αναπνοές σου γίνουν κανονικές, επίλεξε έναν καινούργιο στόχο.Δες κι αυτό: Super μυστικό για ευκολότερο τρέξιμο!

– Χρησιμοποιείς τον χρόνο. Κοίτα το ρολόι σου και τρέξε σε μέτρια έως κανονική ταχύτητα για 2 λεπτά και έπειτα τρέξε όσο πιο γρήγορα μπορείς για 1 λεπτό. Παράμεινε στο ίδιο μοτίβο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

– Χρησιμοποιείς μουσική. Φτιάξε τη δική σου playlist με τραγούδια που έχουν γρήγορο ρυθμό και με άλλα πιο αργά. Περπάτα, τρέξε ή χόρεψε στον ρυθμό.