Ταμπόν: οι Top 3 απορίες μιας έφηβης

11 Ιαν. 2018 - 10:43 | Γυναίκα
Ταμπόν: οι Top 3 απορίες μιας έφηβης

Η χρήση ταμπόν κατά την περίοδό σου είναι κάτι που πρέπει να προσέχεις πολύ, ειδικά τις πρώτες φορές που το χρησιμοποιείς!


Σε ποια ηλικία μπορεί ένα κορίτσι να αρχίσει να χρησιμοποιεί το ταμπόν;

Τα κορίτσια μπορούν να αρχίσουν να χρησιμοποιούν ταμπόν μόλις ξεκινήσει η περίοδός τους, αρχίζοντας με το μικρότερο μέγεθος που κυκλοφορεί στην αγορά. Ωστόσο, στην αρχή, τα πολύ νεαρά κορίτσια δεν θα τα καταφέρουν με την εισαγωγή ταμπόν. Μερικές φορές δυσκολεύονται, επειδή έχουν μεγάλη ποσότητα αίματος. Είναι λοιπόν καλύτερα να ξεκινήσουν με σερβιέτες στην αρχή της περιόδου σου και να δοκιμάσεις το ταμπόν αργότερα, όταν θα έχει μειωθεί η ροή.

Οδηγίες για την εισαγωγή του ταμπόν υπάρχουν μέσα στη συσκευασία.


Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε ταμπόν;

Γενικά τα ταμπόν πρέπει να αλλάζονται κάθε τρείς εώς τέσσερις ώρες. Όταν η ροή του αίματος είναι πολύ μικρή, ο χρόνος αυτός μπορεί να παρατηθεί λίγο, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος. Τη νύχτα πρέπει να χρησιμοποιούνται απαραίτητα σερβιέτες. Οι προφυλάξεις αυτές είναι αναγκαίες γιατί υπάρχει κίνδυνος προσβολής από το σύνδρομο τοξικού σοκ.

Όταν η περίοδος τελειώσει, μην ξεχνάτε να αφαιρείτε το τελευταίο ταμπόν!


Τι είναι το σύνδρομο τοξικού σοκ

Είναι μια πολύ σπάνια αλλά οξεία λοίμωξη που έχει συνδεθεί με τη χρήση του ταμπόν και εκδηλώνεται με πυρετό και εμετούς. Αν χρησιμοποιείτε ταμπόν και έχετε αυτά τα συμπτώματα αφαιρέστε το ταμπόν και αναζητήστε ιατρική βοήθεια.

Με πληροφορίες από το βιβλίο: June Morris, "Κουβεντιάζοντας για το σεξ με τα παιδιά μας της εφηβείας"

Ευχαριστούμε τις Εκδόσεις Θυμάρι για την ευγενική παραχώρηση του υλικού τους.