Επικαιρότητα:

Φτιάξτε μόνη σας τις πιο δραστικές μάσκες σώματος

06 Ιουλ. 2018 - 05:10 | Γυναίκα
Φτιάξτε μόνη σας τις πιο δραστικές μάσκες σώματος

Το καλοκαίρι το δέρμα ταλαιπωρείται αρκετά εξαιτίας της έκθεσης στον ήλιο αλλά παράλληλα είναι η εποχή που πρέπει να είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αφού τόσο στην παραλία, όσο και στην καθημερινότητα με την επιλογή των ρούχων φαίνεται ακόμα περισσότερο! Με απλά υλικά και λίγο χρόνο την εβδομάδα μπορεί να δείτε μεγάλη αλλαγή στο δέρμα σας με τη βοήθεια μασκών που θα έχετε φτιάξει μόνοι σας.

Scrub για την κυτταρίτιδα

Υλικά:

1 φλιτζανάκι καφέ σε κόκκους

1 φλιτζανάκι λάδι καρύδας

1 φλιτζανάκι ζάχαρη

1 κουτάλι της σούπας κανέλα

Εφαρμογή:

Ανακατέψτε τα υλικά και εφαρμόστε το στις επίμαχες περιοχές με κυκλικές κινήσεις. Κάντε μασάζ με κινήσεις από έξω προς το κέντρο του σώματος για να ενεργοποιήσετε το κυκλοφοριακό και να βελτιώσετε τη ροή του αίματος σε όλα τα κύτταρα. Το scrub επίσης βοηθά τόσο στην ενυδάτωση όσο και στην αποβολή των νεκρών κυττάρων.

Scrub απολέπισης 

Υλικά:

1/2 του φλιτζανιού χοντρό αλάτι

2 κουταλιές της σούπας λάδι

1 κουταλιά της σούπας χυμός lime

1 κουτάλι ξύσμα lime

Εφαρμογή:

Ανακατέψτε τα υλικά και εφαρμόστε το σε όλο το σώμα πριν το ντουζ. Συνεχίστε με κυκλικές κινήσεις. Ξεβγάλτε το με χλιαρό νερό. Αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα και κάνει το δέρμα μαλακό. Τελειώνοντας το μπάνιο σας, εφαρμόστε ενυδατική κρέμα για να ολοκληρωθεί η περιποίηση.

Μάσκα ενυδάτωσης

Υλικά:

1 κεσεδάκι γιαούρτι

1/2 του φλιτζανιού ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας μέλι

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Εφαρμογή:

Αφού ομογενοποιήσετε τα υλικά προετοιμάστε το δέρμα σας πριν την εφαρμογή κάνοντας μια καλή απολέπιση με μια κατάλληλη βούρτσα. Στη συνέχεια απλώστε τη μάσκα στο σώμα σας και αφήστε το για 5 λεπτά, κάνοντας παράλληλα μασάζ. Ξεβγάλτε καλά και συνεχίστε το μπάνιο σας. Η μάσκα κάνει παράλληλα απολέπιση και ενυδάτωση. Αν έχετε πρόβλημα ξηρότητας επαναλάβετέ το 2-3 φορές την εβδομάδα.

Μάσκα τόνωσης 

Υλικά:

1 αγγούρι

1/2 φλιτζάνι γάλα

1 κουτάλι της σούπας μέλι

1 κουτάλι της σούπας μαύρη ζάχαρη

Εφαρμογή:

Ανακατέψτε τα υλικά και εφαρμόστε τη μάσκα σε όλο το σώμα. Κάντε κυκλικό μασάζ και αφήστε το στο σώμα σας για 2-3 λεπτά. Η μάσκα καθαρίζει και αναζωογονεί το δέρμα. Μετά τις πρώτες εφαρμογές θα δείτε την επιδερμίδα σας να λάμπει.