Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να τρως, εάν θες να δείχνεις 10 χρόνια νεότερη

10 Σεπ. 2018 - 06:50 | Γυναίκα
Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να τρως, εάν θες να δείχνεις 10 χρόνια νεότερη

 Πλέον δε χρειάζεται να χαλάς μία περιουσία σε καλλυντικές ή φαρμακευτικές κρέμες περιποίησης προσώπου για να καταπολεμήσεις τις ρυτίδες, τους μαύρους κύκλους και την πρόωρη γήρανση του δέρματος, καθώς σημασία δεν έχει τόσο τι βάζεις στο πρόσωπό σου, όσο τι τρως.

Στο εξωτερικό, υπάρχει η άποψη “ότι είσαι, ότι τρως”. Στην ουσία, η διατροφή είναι πιο σημαντική από τις κρέμες που τοποθετείς στην επιδερμίδα σου. Εάν επομένως τρέφεσαι με τις κατάλληλες τροφές, θα μπορέσεις να δείχνεις ακόμα και 10 χρόνια νεότερη, καθώς το δέρμα σου θα αποκτήσει τη χαμένη του λάμψη.

Για να το πετύχεις αυτό, δεν έχεις παρά να εντάξεις στην καθημερινή σου διατροφή κάποιες τροφές που είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και θεωρούνται αντιγηραντικές. Και ποιες είναι αυτές οι τροφές;

1. Το αβοκάντο

Το αβοκάντο, εκτός από νόστιμο, είναι και ένας θησαυρός υγείας. Θεωρείται superfood, είναι πιο πλούσιο σε κάλιο ακόμα και από τη μπανάνα, περιέχει πολύ υψηλές ποσότητες πρωτεΐνης, είναι πραγματική αποθήκη καλών λιπαρών και έχει αντιγηραντικές ιδιότητες. Τα αντιοξειδωτικά, τα αμινοξέα, οι βιταμίνες Ε και C και τα έλαια που περιέχει, βοηθούν στην επανόρθωση των μαλλιών, στην ενυδάτωση της επιδερμίδας και ακόμα και στη μείωση των ρυτίδων.

2. Το παντζάρι

Το παντζάρι δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα, καθώς βελτιώνει τη φυσική άμυνα του οργανισμού, βοηθώντας στην αναγέννηση κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ παράλληλα περιέχει μεγάλη ποσότητα σε κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, θείο, ιώδιο, σίδηρο, χαλκό, αλλά και ίχνη από σπάνια μέταλλα, όπως ρουμπίνιο. Επίσης, περιέχει διοξείδιο του πυριτίου, που είναι ζωτικής σημασίας για το υγιές δέρμα, τα νύχια, τους συνδέσμους, τους τένοντες και τα οστά.

3. Το λευκό μανιτάρι σε ξηρή μορφή

Το λευκό μανιτάρι σε ξηρή μορφή αποτελεί μία από τις κυριότερες πηγές κολλαγόνου. Οι βοτανοθεραπευτές στην Ασία το χρησιμοποιούν πάνω από 2.000 χρόνια, καθώς καταπολεμά το κρυολόγημα, ανεβάζει τη διάθεση και εξαφανίζει τα σημάδια της γήρανσης. Συγκεκριμένα, οι Κορεάτισσες είναι αυτές που το χρησιμοποιούν κατά κόρον.

Δες ένα αναλυτικό βίντεο: