Επικαιρότητα:

Ο μεγαλύτερος μύθος που εξακολουθείς να πιστεύεις για την κυτταρίτιδα

30 Μαίου 2019 - 11:21 | Γυναίκα
Ο μεγαλύτερος μύθος που εξακολουθείς να πιστεύεις για την κυτταρίτιδα

Ο Ιούνιος είναι εδώ και κάθε γυναίκα που ετοιμάζεται να βγει στην παραλία σκέφτεται ένα και μόνο πράγμα: Τι θα γίνει τελοσπάντων με αυτήν την κυτταρίτιδα;

Δυστυχώς η γυναικεία μας φύση μας καλεί να έρθουμε αντιμέτωπες με το πρόβλημα της όψης φλοιού πορτοκαλιού ήδη από μικρή ηλικία, ανεξαρτήτως σωματότυπου. Το πρόβλημα υπάρχει. Άλλες το αντιμετωπίζουμε σε μικρότερο και άλλες σε μεγαλύτερο βαθμό.

Ποιο είναι, όμως, το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε κάθε φορά που σκεφτόμαστε τρόπους για να απαλλαγούμε από την κυτταρίτιδα; Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι περισσότερες γυναίκες επιμένουν να πιστεύουν στον μεγαλύτερο μύθο σχετικά με την καταπολέμησή της: Ότι το αδυνάτισμα είναι αρκετό να μας απαλλάξει από το πρόβλημα. Η αλήθεια είναι πέρα για πέρα διαφορετική.

Κάτι που είναι εύκολο να καταλάβουμε αν σκεφτούμε πως ακόμα και οι πολύ αδύνατες γυναίκες έχουν κυτταρίτιδα. Στην πραγματικότητα, το βάρος δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο.

Αυτό που πραγματικά μπορεί να βοηθήσει στη μάχη μας κατά της κυτταρίτιδας δεν είναι η δραματικά μείωση των θερμίδων που προσλαμβάνουμε καθημερινά –και συνεπώς η άμεση απώλεια βάρους- μα η σωστή διατροφή, η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού και φυσικά… η άσκηση!

Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι κάποια δίαιτα express θα κάνει το θαύμα της πριν τα πρώτα μπάνια, ωστόσο οι διατροφολόγοι θεωρούν πως το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν διορθώνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Κάθε άλλο.

Τα δύο τουλάχιστον λίτρα νερό την ημέρα είναι απαραίτητα για την σωστή ενυδάτωση του οργανισμού μας, όπως επίσης και η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, τα οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Επιπλέον, τα κακά λιπαρά και τα επεξεργασμένα τρόφιμα (κόκκινο κρέας, αλμυρά σνακ, γλυκά, αναψυκτικά) θα πρέπει να μειωθούν κατά 80% τουλάχιστον, την ώρα που ο οργανισμός μας θα πρέπει να μπει σε μια καθημερινή ρουτίνα άθλησης, προκειμένου ο μεταβολισμός μας να είναι σε εγρήγορση και οι μύες μας «δέσουν».

Έτσι, δεν χάνουμε μόνο κιλά, μα και πόντους, την ώρα που βοηθάμε το σώμα μας να αποφεύγει την κατακράτηση υγρών. Σταμάτα, λοιπόν, να πασχίζεις να χάσεις βάρος με κάθε κόστος για την υγεία σου και φρόντισε να υιοθετήσεις μια σωστή ρουτίνα διατροφής και άσκησης.

Μόνο έτσι θα απαλλαγείς από τα λιποκύτταρα που προεξέχουν λόγω του λεπτού ινώδους συνδετικού ιστού, σχηματίζοντας την τόσο ενοχλητική όψη φλοιού πορτοκαλιού στην επιδερμίδα σου.

ΠΗΓΗ: limeandlife