Επικαιρότητα:

Άγριες Μέλισσες: Ηχηρή αποχώρηση από τον ΑΝΤ1 λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα

16 Σεπ. 2019 - 06:54 | Γυναίκα
Άγριες Μέλισσες: Ηχηρή αποχώρηση από τον ΑΝΤ1 λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα

Το κανάλι του Αμαρουσίου ο ΑΝΤ1 έχει μπει δυναμικά στην καινούργια τηλεοπτική σεζόν και θέλει να πρωταγωνιστήσει.

Ηχηρή αποχώρηση από τις «Άγριες Μέλισσες»

Σε λίγες μέρες κάνει πρεμιέρα και συγκεκριμένα 29 Σεπτεμβρίου η πολυδάπανη σειρά του ΑΝΤ1, «Άγριες Μέλισσες», που στόχο έχει να καθηλώσει τους τηλεθεατές και να εκτοξεύσει σε τηλεθέαση το κανάλι.

Όμως λίγο πριν την πρεμιέρα αποχώρησε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης, καθώς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις πολύωρες απαιτήσεις των γυρισμάτων παράλληλα με τις θεατρικές του υποχρεώσεις.

Ο Γιάννης Φέρτης υποδυόταν τον «Νέστορα Αγραφιώτη» έναν από τους κατοίκους τους χωριού που αναλαμβάνει να γίνει ο προστάτης των τριών αδερφών που μένουν ορφανές και κινδυνεύουν από τις βλέψεις της οικογένειας Σεβαστού.

Τη θέση του θα πάρει ο Παύλος Ορκόπουλος.

Η ιστορία

Πρόκειται για σειρά εποχής που θα μεταφέρει τον τηλεθεατής στον θεσσαλικό κάμπο τη δεκαετία του 1950. Οι ήρωες της σειράς τοποθετούνται σε ένα χωριό του θεσσαλικού κάμπου και οι ιστορίες τους ξετυλίγουν τα στερεότυπα και τις κοινωνικές νόρμες μιας άλλης εποχής, διανθισμένες φυσικά με τον κινητήριο μοχλό κάθε καλλιτεχνικής δραματουργίας που είναι ο έρωτας.

Τρεις αδερφές μένουν μόνες, μετά τον θάνατο του πατέρα τους και καλούνται να ανταπεξέλθουν σε έναν μικρόκοσμο που αδυνατεί να συλλάβει πως μια γυναίκα θα αναλάβει τα ηνία μιας οικογένειας. Ένας μεγαλοτσιφλικάς, που εποφθαλμιά τα χωράφια τους βάζει «στο χέρι» την περιουσία των αδερφών με τον πατροπαράδοτο τρόπο… έναν γάμο ενός από τους γιους του με την μεγαλύτερη αδερφή. Τα πράγματα όμως περιπλέκονται όταν ο γάμος καταλήγει σε κηδεία και οι τρεις αδερφές έρχονται αντιμέτωπες με ένα σκοτεινό μυστικό που πρέπει να κρατήσουν κρυφό από το χωριό.

 Οι «Άγριες Μέλισσες» μας ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή

Πρόκειται για το στοίχημα του σταθμού για τη φετινή σεζόν, μια ακριβή παραγωγή εποχής που θα μεταφέρει τον τηλεθεατή στην Ελλάδα του 1958. Οι ήρωες της σειράς τοποθετούνται σε ένα χωριό του θεσσαλικού κάμπου και οι ιστορίες τους ξετυλίγουν τα στερεότυπα και τις κοινωνικές νόρμες μιας άλλης εποχής, διανθισμένες φυσικά με τον κινητήριο μοχλό κάθε καλλιτεχνικής δραματουργίας που είναι ο έρωτας.

Τρεις αδερφές μένουν μόνες, μετά τον θάνατο του πατέρα τους και καλούνται να ανταπεξέλθουν σε έναν μικρόκοσμο που αδυνατεί να συλλάβει πως μια γυναίκα θα αναλάβει τα ηνία μιας οικογένειας. Ένας μεγαλοτσιφλικάς, που εποφθαλμιά τα χωράφια τους βάζει «στο χέρι» την περιουσία των αδερφών με τον πατροπαράδοτο τρόπο... έναν γάμο ενός από τους γιους του με την μεγαλύτερη αδερφή. Τα πράγματα όμως περιπλέκονται όταν ο γάμος καταλήγει σε κηδεία και οι τρεις αδερφές έρχονται αντιμέτωπες με ένα σκοτεινό μυστικό που πρέπει να κρατήσουν κρυφό από το χωριό.

Ο Λεωνίδας Κακούρης στο ρόλο του... «κακού» στις «Άγριες Μέλισσες»

Ο Λεωνίδας Κακούρης επιστρέφει στην τηλεόραση με έναν ρόλο που θα κάνει τους τηλεθεατές να τον «μισήσουν», ίσως περισσότερο από πέρσι, όταν και υποδύθηκε τον ραδιούργο Λευτέρη στη σειρά του ΑΝΤ1, «Η επιστροφή». Όπως μας αναφέρει περιπαικτικά, αν και το παλεύει χρόνια, πάντοτε στο τέλος καταλήγει με τον ρόλο του «κακού» στις σειρές και τις θεατρικές παραστάσεις όπου έχει λάβει μέρος.

Ο Λεωνίδας Κακούρης είναι ο Δούκας, ο άνδρας με την εξουσία και τη δύναμη στο χωριό που θέλει να αποκτήσει τα χωράφια των ορφανών και προκειμένου να το πετύχει θα κάνει τα πάντα. Ο ηθοποιός δείχνει ενθουσιασμένος με τη σειρά «Άγριες Μέλισσες», μια απαιτητική παραγωγή, με πολλές ώρες γυρισμάτων. Ο Κακούρης μας αποκαλύπτει πως το περιβάλλον στο οποίο γυρίζεται η σειρά είναι αποτέλεσμα εντυπωσιακών σκηνικών, τόσο καλοφτιαγμένων που ακόμη και όταν βρίσκεσαι εντός τους, αισθάνεσαι πως είναι πραγματικά κτίρια.

Φυσικά, οι συντελεστές της σειράς είχαν να αντιμετωπίσουν και την πρόκληση των εξωτερικών γυρισμάτων. Γυρίσματα που πρέπει να γίνουν σε τοποθεσίες που να μην προδίδουν ούτε στο ελάχιστο τη σύγχρονη εποχή και να ταξιδεύουν στην αγροτική Ελλάδα λίγο πριν τη δεκαετία του ‘60.
Η Χριστίνα Φαμέλη από τη «Ζωή Εν Τάφω» στις «Άγριες Μέλισσες»
Για τη σειρά «Άγριες Μέλισσες» μας μίλησε και η Χριστίνα Φαμέλη, μια ηθοποιός με εμπειρία στις παραγωγές εποχής, από το «Ουζερί του Τσιτσάνη», του Μανούσου Μανουσάκη όπου πρωταγωνιστούσε, ως το σίριαλ της ΕΡΤ «Η Ζωή Εν Τάφω» βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Στρατή Μυριβήλη. Σύζυγος του Λάμπρου, του δάσκαλου του χωριού που όμως έχει μάτια μόνο για την Ελένη, μια από τις τρεις αδερφές, η ηρωίδα που υποδύεται η Χριστίνα Φαμέλη καλείται να παλέψει για την αγάπη του άντρα της.

Όπως μας εξηγεί η ηθοποιός, η σειρά «Άγριες Μέλισσες» έχει κινηματογραφικές προδιαγραφές, αν και οι απαιτήσεις των γυρισμάτων είναι ίσως πιο απαιτητικές, αφού τα χρονοδιαγράμματα μιας σειράς που θα προβάλλεται τρεις και τέσσερις φορές την εβδομάδα είναι ασφυκτικά πιεστικά. Σε κάθε περίπτωση, η Χριστίνα Φαμέλη ελπίζει οι τηλεθεατές να αγκαλιάσουν τη σειρά, «Άγριες Μέλισσες», με τον ενθουσιασμό που διακατέχει εκείνη και τους συντελεστές της.
Ο Παριζιάνος γιος του Δούκα από τις Άγριες Μέλισσες

Τέλος, συστηθήκαμε με τον Νικηφόρο, τον μικρό γιο της πλούσιας οικογένειας των Σεβαστών και ο αγαπημένος γιος της μάνας του Μυρσίνης. Έχοντας ζήσει στο εξωτερικό, με μοντέρνες ιδέες και μορφωμένος από το Παρίσι, θα δημιουργήσει ένταση στον δεσποτικό πατέρα του. Ιδίως, εφόσον θα εκδηλώσει τον έρωτά του για την Ασημίνα, την μεσαία από τις τρεις αδερφές του έργου.

Ο Αναστάσης Ροϊλός, ο ηθοποιός που ανέλαβε να δώσει ζωή στον ρόλο, εμφανίστηκε επίσης ενθουσιασμένος με την πρεμιέρα της σειράς «Άγριες Μέλισσες», ιδίως για έναν καλλιτέχνη όπως εκείνος που ως τώρα έχει διαγράψει την πορεία του στο θέατρο και όχι στην τηλεόραση.

Πηγή: neaselida.gr