Είναι πιο υγιεινά τα vegan προιόντα ομορφιάς;

08 Απρ. 2022 - 06:58 | Γυναίκα
Είναι πιο υγιεινά τα vegan προιόντα ομορφιάς;

Τα τελευταία χρόνια, με την κλιματική αλλαγή να απασχολεί τη σύγχρονη κοινωνία, υπάρχει μεγάλη τάση αναζήτησης προϊόντων που είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον, που παράγονται και συσκευάζονται δηλαδή με οικολογικούς τρόπους, ενώ όλο και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν vegan προϊόντα ομορφιάς για την καθημερινή τους φροντίδα και περιποίηση! Μάλιστα, σύμφωνα με το Mintel, τα vegan προϊόντα είναι μια από τις μεγαλύτερες τάσεις παγκοσμίως στον τομέα της ομορφιάς για τα επόμενα δύο χρόνια. 

Τι εννοούμε όταν λέμε vegan ομορφιά;
Πολλές φορές μπερδευόμαστε αφού είναι τόσες οι σημάνσεις που χανόμαστε, καθώς υπάρχουν plant-based, φυτικά, vegan και cruelty-free ετικέτες και είναι χρήσιμο να ξέρουμε τι σημαίνουν. Όταν αναφερόμαστε σε plant-based προϊόντα έχουμε να κάνουμε με εκείνα που χρησιμοποιούν ως βάση φυτικές πηγές, αλλά μπορεί να περιέχουν και χημικές συνθέσεις ή να έχουν δοκιμαστεί σε ζώα. Όταν λέμε natural (φυτικά), μιλάμε για εκείνα που δεν περιέχουν χημικές συνθέσεις, ενώ vegan είναι εκείνα που δεν περιέχουν κανένα ίχνος συστατικού ζωικής παραγωγής. Τέλος, σήμανση cruelty-free φέρουν όλα εκείνα τα προϊόντα που δεν τεσταρονται σε ζωα, σε κανένα στάδιο της παραγωγής τους. 

Τα οφέλη των vegan προϊόντων ομορφιάς:
Η vegan περιποίηση είναι καλύτερη για το δέρμα. To δέρμα μας μπορεί να απορροφήσει μέχρι και το 60% των προϊόντων που χρησιμοποιούμε σε αυτό. Τα προϊόντα που ως βάση έχουν χημικές, συνθετικές ή ζωικές συνθέσεις συχνά περιέχουν και επιβλαβή συστατικά που μακροπρόθεσμα επιβαρύνουν το δέρμα και τον ανθρώπινο οργανισμό. Αντίθετα. Τα vegan προϊόντα είναι πολύ φιλικά προς την επιδερμίδα, καθώς περιέχουν φυσικά και φυτικά συστατικά, δηλαδή όσους θησαυρούς βρίσκουμε στη φύση και φροντίζουν το δέρμα χωρίς να το επιβαρύνουν. 

Είναι καλύτερα για την ανθρώπινη υγεία 
Όπως αναφέρουμε και παραπάνω τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε τα απορροφά ο οργανισμός. Έτσι λοιπόν, συχνά, χρησιμοποιούμε προϊόντα που έχουν επιβλαβή συστατικά, χημικά και μεταλλικά στοιχεία που επιβαρύνουν την υγεία μας. Με τα vegan προϊόντα, προστατεύουμε τον οργανισμό μας και έχουμε καλύτερο έλεγχο των στοιχείων που περιέχει καθετί που εφαρμόζουμε στο δέρμα μας. 

Είναι πιο φιλικά προς τον πλανήτη 
Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και ένα μέρος του προβλήματος είναι και η βιομηχανία ομορφιάς. Αν μας ενδιαφέρει η βιωσιμότητα του πλανήτη, τότε τα vegan προϊόντα είναι μια ακόμα επιλογή προς τη σωστή κατεύθυνση κι αυτό γιατί δεν περιέχουν ζωικά παράγωγα, δε δοκιμάζονται σε ζώα, συνήθως παράγονται και συσκευάζονται με τους πιο σύγχρονους και οικολογικούς τρόπους και δεν αφήνουν μεγάλο ενεργειακό αποτύπωμα στον πλανήτη! 

Μα τα vegan προϊόντα δεν είναι πιο ακριβά;
Υπάρχει μια παρανόηση σε σχέση με τα vegan προϊόντα περιποίησης και τις τιμές τους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως τα πρώτα χρόνια, πράγματι ήταν πιο ακριβά, σε σχέση με τα συμβατικά, καθώς η παραγωγή τους κόστιζε περισσότερο και δεν υπήρχαν πολλές επιλογές. Πλέον, οι τιμές τους είναι εφάμιλλες των υπολοίπων προϊόντων ομορφιάς και υπάρχουν άπειρες επιλογές ώστε να βρούμε τι μας ταιριάζει και τι όχι. 

Κάνε την αλλαγή σήμερα, και πρόσθεσε vegan προϊόντα ομορφιάς στη ρουτίνα περιποίησης σου! Για να αγοράσετε vegan προϊόντα ομορφιάς επισκεφθείτε τα eshop zizel.gr και Natans.gr, ενώ για πληροφορίες γενικότερα για τον vegan-σμο σας επισκεφθείτε το veganworld.gr.