Επικαιρότητα:

Η νέα τάση που κυριαρχεί στο χρώμα των μαλλιών ακούει στο όνομα ομπρέλα

05 Μαίου 2022 - 07:13 | Γυναίκα
Η νέα τάση που κυριαρχεί στο χρώμα των μαλλιών ακούει στο όνομα ομπρέλα

Η τάση στα μαλλιά «ομπρέλα» πρόκειται να είναι παντού αυτό το καλοκαίρι. Διαθέτει δύο διαφορετικά χρώματα μαλλιών, συνήθως το ένα πάνω στο άλλο για εμφανίσεις μεγάλων αντιθέσεων, με το Instagram να προσφέρει άφθονη έμπνευση για να υιοθετήσετε κι εσείς την πιο καυτή τάση στα μαλλιά για την καλοκαιρινή σεζόν.

Η νέα τάση που κυριαρχεί στο χρώμα των μαλλιών ακούει στο όνομα «ομπρέλα»

Εάν βάφετε, λοιπόν, τα μαλλιά σας για αρκετό καιρό, και έχετε βαρεθεί την κλασική μονοχρωμία ή τις διαχρονικές ανταύγειες και τις χαμηλές λάμψεις, τότε αυτό που έχετε να κάνετε είναι να υιοθετήσετε κι εσείς την νέα τάση που ακούει στο όνομα «ομπρέλα».  

Αν και μπορεί να μην γνωρίζετε το νέο hair trend της σεζόν, το πιθανότερο είναι να το έχετε ξαναδεί στο κομμωτήριο ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το λουκ τυπικά διαθέτει δύο χρώματα σε αντίθεση, συνήθως το ένα πάνω στο άλλο. Αυτό δίνει το αποτέλεσμα μιας «ομπρέλας», με ένα χρώμα στο πάνω μισό του κεφαλιού και ένα διαφορετικό χρώμα να «κρυφοκοιτάζει» από κάτω.

«Η τάση ομπρέλα είναι μια μορφή χρώματος μπλοκ», λέει στο Popsugar ο Devin Toth, κομμωτής στο Salon SCK στη Νέα Υόρκη. «Αντί για undercut, σκεφτείτε το undercolor. Υπάρχει ένα λεπτό πέπλο από πιο ανοιχτό χρώμα μαλλιών που στηρίζεται πάνω από τα υπόλοιπα μαλλιά, τα οποία είναι σε πιο σκούρο χρώμα».

Αν και το συγκεκριμένο look είναι, συνήθως, πιο τολμηρό, μπορεί να γίνει πιο διακριτικό αναμειγνύοντας περισσότερο τα χρώματα ή χρησιμοποιώντας αποχρώσεις που έχουν παρόμοιο τόνο. «Είναι μια ακραία εκδοχή αυτού που κάνουν οι hair colorists με ανταύγειες διαστάσεων», λέει ο Toth. «Συνήθως, κρατούν τις πιο φωτεινές περιοχές πάνω και γύρω από το πρόσωπο, ενώ κρατούν όλες τις τρίχες από τον αυχένα του κεφαλιού σχετικά σκούρες και φυσικές, κάτι που δίνει στο σύνολό του, βάθος στο χρώμα των μαλλιών». «Αν θέλετε να υιοθετήσετε το συγκεκριμένο hair look, θα πρέπει να ζητήσετε χρώμα μαλλιών που είναι πιο σκούρο στο κάτω μέρος και πιο ανοιχτό από πάνω», τονίζει, τέλος, ο Toth.

Σε ποιους τύπους μαλλιών λειτουργεί το νέο hair trend
 
Το συγκεκριμένο hair trend, σύμφωνα με το Popsugar, λειτουργεί σε όλους τους τύπους μαλλιών -ίσια, κυματιστά, πυκνά και λεπτά μαλλιά– αλλά αποτελεί ιδανικότερη λύση για κουρέματα «γεωμετρικού μεσαίου μήκους», όπως το καρέ μέχρι τους ώμους ή λίγο κάτω από τα αυτιά.