Επικαιρότητα:

Τα 4 ζώδια που κρύβουν όσα νιώθουν – Κλείνονται στο καβούκι τους

11 Ιουν. 2024 - 17:13 | Ζώδια
Τα 4 ζώδια που κρύβουν όσα νιώθουν – Κλείνονται στο καβούκι τους

Μερικά ζώδια είναι πιο συναισθηματικά από άλλα, αλλά μερικά είναι απλά καλύτερα στο να κρύβουν πώς νιώθουν. Δεν θα υποψιαζόσασταν ποτέ το βάθος αυτών των τεσσάρων ζωδίων γιατί είναι υπέροχα στο να καλύπτουν τα συναισθήματά τους. Κρύβουν τα συναισθήματά τους για διαφορετικούς λόγους, με βάση το αστρολογικό προφίλ της προσωπικότητάς τους.

Δείτε ποια ζώδια έχουν έντονα συναισθήματα και γιατί είναι τόσο δύσκολο να πουν τι νιώθουν

  • Υδροχόος
  • Σκορπιός
  • Αιγόκερως
  • Ταύρος

Ο Υδροχόος νοιάζεται για τους άλλους αλλά είναι σκληρά ανεξάρτητος

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Υδροχόου είναι ο ανθρωπισμός τους. Οι Υδροχόοι νοιάζονται βαθιά για την κοινωνία και τους άλλους ανθρώπους και τοποθετούνται σε αυτή τη γη για να τη βοηθήσουν να γίνει ένα καλύτερο μέρος. Αν και είναι παθιασμένοι με φιλανθρωπικούς σκοπούς και τη φροντίδα του πλανήτη, είναι συχνά δύσκολο να πούμε πώς νιώθουν για οτιδήποτε.

Κι αυτό γιατί ο Υδροχόος είναι πολύ λογικό ζώδιο. Οι Υδροχόοι αγωνίζονται με τα συναισθήματα και την αυτοέκφρασή τους. Είναι δύσκολο για τους άλλους να ξέρουν πώς νιώθουν οι Υδροχόοι επειδή μερικές φορές δεν το αναγνωρίζουν οι ίδιοι. Ακόμα κι αν είναι αρκετά συνειδητοποιημένοι για να ξέρουν πώς νιώθουν, εξακολουθεί να είναι δύσκολο για αυτούς να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά τα συναισθήματά τους.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι Υδροχόοι μένουν τόσο απόμακροι και αδιάφοροι είναι επειδή είναι έντονα ανεξάρτητοι. Εκτιμούν την ελευθερία τους σε σχέση με τις σχέσεις, επομένως αποφεύγουν τους δεσμούς που απειλούν την αίσθηση της ατομικότητάς τους. Όταν έρχονται πολύ κοντά σε κάποιον, τείνουν να απομακρυνθούν επειδή δεν θέλουν να εξαρτηθούν από κανέναν.

Ο Σκορπιός είναι συναισθηματικά ταραχώδης κάτω από μια ήρεμη επιφάνεια

Κάθε ζώδιο ανήκει σε ένα φυσικό στοιχείο: νερό, φωτιά, γη ή αέρας. Ο Σκορπιός είναι ζώδιο του νερού και τα ζώδια του νερού τείνουν να είναι πολύ συναισθηματικά, κυκλοθυμικά και ευαίσθητα.

Αυτό το ζώδιο του νερού είναι το τέλειο παράδειγμα ακίνητων νερών με βάθος… Οι Σκορπιοί μπορεί να θεωρούν την ευαλωτότητα ως σημάδι αδυναμίας, γι’ αυτό προσπαθούν να δείχνουν πάντα ψύχραιμοι, ήρεμοι και συγκεντρωμένοι. Αλλά μέσα, είναι μια διαφορετική ιστορία.

Οι Σκορπιοί έχουν πάντα βαθιά και έντονα συναισθήματα που στροβιλίζονται κάτω από την επιφάνεια, απλώς κάνουν ό,τι μπορούν για να τα κρύψουν. Στους Σκορπιούς αρέσει να έχουν τον έλεγχο, γι’ αυτό παλεύουν να κρατήσουν υπό έλεγχο τα συναισθήματά τους, τουλάχιστον εμφανώς. Αν και μπορεί να μην μπορείτε να καταλάβετε από τις εκφράσεις τους, πάντα συμβαίνουν πολλά πίσω από τη στωική μάσκα ενός Σκορπιού. Δεν θα δεχτούν τίποτα λιγότερο από την άνευ όρων αφοσίωση από τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αλλά μόλις κερδίσετε έναν Σκορπιό, θα μείνουν μαζί σας για μια ζωή.

Ο Αιγόκερως κρύβεται από τα δικά του συναισθήματα

Οι Αιγόκεροι έχουν τη φήμη ότι είναι αδιάφοροι, αλλά στην πραγματικότητα αισθάνονται πολύ βαθιά. Τα συναισθήματά τους είναι αναμφισβήτητα τόσο έντονα όσο μερικά από τα πιο συναισθηματικά ζώδια του ζωδιακού κύκλου. απλά παλεύουν να εκφραστούν.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό επειδή οι Αιγόκεροι είναι τόσο αυτοκριτικοί. Επιλύουν προβλήματα και είναι εξαιρετικά αναλυτικοί, επομένως βλέπουν τα ελαττώματα σε οτιδήποτε, ειδικά στον εαυτό τους. Πάντα προσπαθούν να βοηθήσουν και να διορθώσουν τα πράγματα, αλλά οι προσπάθειές τους μπορεί να φανούν βλαβερές και επικριτικές. Αλλά οι Αιγόκεροι επιφυλάσσουν τις πιο σκληρές κρίσεις τους για τον εαυτό τους.

Οι Αιγόκεροι αγωνίζονται επίσης να εκφράσουν τα συναισθήματά τους στις σχέσεις τους, επειδή, παρά την έντονη και στωική εξωτερική τους εμφάνιση, είναι βαθιά ανασφαλείς. Φοβούνται την απόρριψη και έτσι δεν γίνονται ευάλωτοι στους άλλους. Ακόμα κι αν θέλουν να εκφράσουν τα αληθινά τους συναισθήματα, δεν τους έρχεται φυσικά.

Οι Αιγόκεροι είναι επίσης κύριοι του αυτοελέγχου. Μπορούν να χωρίσουν τα συναισθήματά τους και να τα χώσουν βαθιά μέσα τους. Όταν ένας Αιγόκερως δεν θέλει να αισθάνεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο, μπορεί να αγνοήσει τα συναισθήματά του και να πείσει τον εαυτό του ότι δεν υπάρχουν. Οι Αιγόκεροι χρειάζονται κάποιον να αποδείξει την πίστη τους πριν δείξουν την ευαλωτότητά τους. Μόλις σπάσετε το σκληρό εξωτερικό κέλυφος ενός Αιγόκερω, θα δείτε πόσο μαλακό είναι πραγματικά μέσα του.

Ο Ταύρος αρνείται να αφήσει τα συναισθήματα να πάρουν το καλύτερο από αυτά

Κάθε ζώδιο έχει ένα μοναδικό σύμβολο που αποκαλύπτει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτού του ζωδίου. Ο Ταύρος συμβολίζεται από τον ταύρο, που σημαίνει ότι ο Ταύρος είναι ένα από τα πιο δυνατά και επίμονα ζώδια ολόκληρου του ζωδιακού κύκλου.

Παρόλο που οι Ταύροι βιώνουν ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων, αρνούνται να αφήσουν τα συναισθήματά τους να εκμεταλλευτούν το καλύτερο. Ποτέ δεν θέλουν να φαίνονται αδύναμοι, επομένως είναι απίθανο να πιάσετε τους Ταύρους να κλαίνε ανεξέλεγκτα ή να κάνουν ένα πάρτι οίκτου για τον εαυτό τους.

Έχουν έντονα συναισθήματα, αλλά η επιθυμία τους να έχουν δίκιο είναι η πιο δυνατή. Ένας Ταύρος σε αντιπαράθεση δεν θα κουνηθεί. Αν και νοιάζονται για τα συναισθήματα των άλλων, μερικές φορές η νίκη είναι πιο σημαντική για αυτούς. Οι Ταύροι μπορούν να φορέσουν ένα πρόσωπο πόκερ και να απέχουν από το να δείξουν συναισθήματα αν τους εξυπηρετεί. Το κλειδί για να κάνετε έναν Ταύρο να ανοιχτεί συναισθηματικά είναι να επιλέξετε προσεκτικά τις μάχες σας και να ξέρετε πότε να αφήσετε τα πράγματα να πάνε καλά. Μερικές φορές πρέπει απλώς να τους επιτρέψετε να έχουν δίκιο.

Πηγή: enikos.gr