Επικαιρότητα:

Πέντε απαγορευμένα βίντεο κλιπ που προκάλεσαν

20 Ιουλ. 2014 - 12:19 | Συμβαίνει γύρω μας

Θρησκεία, γυμνό, παρενδυσία: αυτά είναι μερικά από τα θέματα που είχαν άλλοτε οδηγήσει το MTV στην απαγόρευση της προβολής αυτών των βίντεο κλιπ.
Υπερβολή;
Διαβάστε παρακάτω και βγάλτε τα συμπεράσματα σας

Queen, «Body Language»

Ήταν ένας άλλος κόσμος το 1982 και τα μουσικά βίντεο ήταν μια νέα μορφή τέχνης, οπότε τώρα μας φαίνεται περίεργο ότι ακόμα και το πιο μικρό σεξουαλικό υπονοούμενο γινόταν αφορμή για επίπληξη από τους υπεύθυνους του MTV. To «Body Language» των Queen ήταν μια τέτοια περίπτωση.
Στο βίντεο κλιπ προβάλλονταν λήψεις πολλών μαυρισμένων αντρικών και γυναικείων ιδρωμένων σωμάτων ντυμένων με δερμάτινα ρούχα. Προσθέστε λήψεις αντρών και γυναικών σε κάποιο αποδυτήριο καθώς βγαίνουν από μια σάουνα, τυλιγμένοι με πετσέτες και… προσοχή! Η υπέρμετρη προβολή δέρματος και τα ομοερωτικά υπονοούμενα ήταν αρκετά για να κάνουν το κανάλι να αντιδράσει αρνητικά, παρά το γεγονός ότι δεν επρόκειτο για πραγματικό γυμνό.

Δείτε το videoclip στο Youtube

Motley Crue, «Girls Girls Girls»

Η αγάπη των Motley Crue προς την καλοπέραση και την υπερβολή ήταν στο ζενίθ της στα μέσα της δεκαετίας του ’80, οπότε αποφάσισαν να την προβάλλουν στο βίντεο κλιπ τους «Girls Girls Girls». Η μπάντα κατέληξε να γυρίσει ένα βίντεο για το αγαπημένο τους στέκι, το στριπτιτζάδικο Seventh Veil, στο Λος Άντζελες.
Όμως, όπως ήταν αναμενόμενο, η θέα των γυμνών σωμάτων αποδείχτηκε εμπόδιο για την προβολή του βίντεο κλιπ. Μετά την άρνηση του MTV να το προβάλει, γυρίστηκε μία δεύτερη εκδοχή, χωρίς γυμνό, με τη συμμετοχή κάποιων από τις στρίπερ – και πάλι ανεπαρκώς ενδεδυμένων – να χορεύουν στο τραγούδι, διατηρώντας έτσι το γενικό θέμα, αλλά χωρίς το γυμνό.

Δείτε το videoclip στο Youtube

Nine Inch Nails, «Happiness in Slavery»

Το βίντεο κλιπ των Nine Inch Nails για το «Closer» που παίχτηκε το 1994 παραμένει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα και αμφιλεγόμενα βίντεο κλιπ από αυτά που το MTV έχει προβάλει, αλλά πριν από αυτό το ορόσημο, η μπάντα είχε σπρώξει τα όρια με το «Happiness in Slavery».
Το βίντεο για το ομώνυμο κομμάτι που κυκλοφόρησε το 1992 δείχνει έναν άντρα ο οποίος εμφανίζεται να ευχαριστιέται το ότι υπόκειται σε βασανιστήρια από μια μηχανή η οποία μοιάζει με μία τρελαμένη καρέκλα οδοντογιατρού. Το αίμα του άντρα χρησιμοποιείται σα λίπασμα για τον κήπο που βρίσκεται ακριβώς από κάτω του. Εξαιτίας του γυμνού και της βίας, η όποια μάλιστα γίνεται αιτία θανάτου για τον πρωταγωνιστή, το βίντεο απαγορεύτηκε σχεδόν από όλα τα κανάλια παγκοσμίως.

Δείτε το videoclip στο Youtube

Foo Fighters, «Low»

Οι Foo Fighters, αρκετά πριν την Πάρις Χίλτον, χρησιμοποίησαν την τεχνική της νυχτερινής λήψης για να μας κάνουν όλους να νιώσουμε άβολα. Το συγκρότημα, το οποίο συχνά προσθέτει χιουμοριστικές πινελιές στα βίντεο κλιπ του, μάλλον το παρατράβηξε με το βίντεο για το «Low»: οι βλάχικες εκδοχές του Dave Grohl και του χαρακτήρα του Jack Black, Tenacious D, απεικονίζονται ενώ διαλύουν ένα δωμάτιο ξενοδοχείου όσο είναι μεθυσμένοι.
Τα πράγματα παίρνουν μια περίεργη τροπή όταν και οι δύο αρχίζουν να ντύνονται γυναικεία, με προκλητικά πλην μίζερα ρούχα, πριν αρχίσουν να ερωτοτροπούν μεταξύ τους, ενώ μια κάμερα νυχτερινής λήψης καταγράφει τις περιπτύξεις τους. Το βίντεο απαγορεύτηκε από το MTV το 2003 και παρ’ όλο που δε γίνεται υπερβολικά τολμηρό, εξακολουθεί να μας κάνει να αισθανόμαστε περίεργα.

Δείτε το videoclip στο Youtube

Tool, «Prison Sex»

Όταν οι Tool μόλις άρχιζαν να γίνονται σύγχρονοι θρύλοι, κυκλοφόρησαν ένα stop-motion animated βίντεο κλιπ για το «Prison Sex», το δεύτερο σινγκλ του άλμπουμ « Undertow». Το κλιπ δεν περιλαμβάνει βία ή γυμνό, απαγορεύτηκε όμως εξαιτίας της ιδιότητας του να εκμεταλλεύεται το ανθρώπινο συναίσθημα.
Το αριστοτεχνικά ευφάνταστο και αιτία για σκέψη βίντεο για το τραγούδι που κυκλοφόρησε το 1993 δημιουργήθηκε και σκηνοθετήθηκε από τον κιθαρίστα Adam Jones, ο οποίος είχε μεγάλη εμπειρία στην καλλιτεχνική διεύθυνση και το animation, κυρίως από τη συμμετοχή του στο «Jurassic Park». Εξαιτίας αυτού που το MTV αποκάλεσε «ενοχλητικό περιεχόμενο», το «Prison Sex» αφαιρέθηκε από τον κατάλογο των προβαλλομένων από το κανάλι βίντεο κλιπ, αν και αυτό δε σταμάτησε το βίντεο κλιπ από το να διεκδικήσει ένα βραβείο για τα καλύτερα ειδικά εφέ στα MTV Video Music Awards του 1995.

Δείτε το videoclip στο Youtube