Επικαιρότητα:

Ανοιχτή σπανακόπιτα με κρέας

15 Απρ. 2015 - 09:30 | Συνταγές

Οι πίτες υπήρξαν πάντα μια σοφή λύση για να χρησιμοποιούν οι νοικοκυρές τα υλικά που τους περίσσευαν! Αυτή η σπανακόπιτα όμως είναι πραγματικά διαφορετική! Με ζυμάρι πίτσας (που μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου) και κρέας, είναι ιδανική για μετά το Πάσχα!

Συστατικά

1 συσκευασία έτοιμη ζύμη πίτσας

1 κ.σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά “κέρατο” ψιλοκομμένη

1/4 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα

μια μικρή συσκευασία κατεψυγμένο σπανάκι καλά ξεπαγωμένο ή αντίστοιχη ποσότητα φρέσκο

1,5 φλιτζ. τριμμένο πικάντικο τυρί

450 γραμμ ψιλοκομμένο αρνί (ή άλλο κρεατικό)

μισό φλιτζ. τριμμένη μοτσαρέλα

Τρόπος μαγειρέματος

Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ψέκασε μια ταρτιέρα με μαγειρικό σπρέι.

Ξετύλιξε το ζυμάρι της πίτσας και άπλωσέ το στην ταρτιέρα να πάει παντού. Εάν περισσεύει πολύ κόψ' το προσεκτικά με ένα μαχαιράκι.

Ψήσε το ζυμάρι για 7-8 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά

Σε μικρό τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Ρίξε το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά και μαγείρεψε 6-7 λεπτά να μαλακώσουν.

Βγάλε από τη φωτιά και άφησε στην άκρη.

Εάν το σπανάκι σου είναι φρέσκο, ζεμάτισέ το σε μια κατσαρόλα να φύγουν τα πολλά υγρά.

Πασπάλισε την παρμεζάνα πάνω από τη ζύμη.

Βάλε το μισό σπανάκι από πάνω, το μισό πικάντικο τυρί, τη μισή ποσότητα από το κρέας και το μισό μίγμα με το σκόρδο.

Επανάλαβε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά και τελευταία βάλε τη μοτσαρέλα.

 

Ψήσε για 20-25 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθεί το σπανάκι.