Σάλος με το...μπιπ της Ματσούκα!

30 Νοε 2015 - 16:33 | Media
Σάλος με το...μπιπ της Ματσούκα!

Σάλος ξέσπασε στο Instagram για το «μάθημα θρησκείας» της Δήμητρας Ματσούκα. Η γνωστή ηθοποιός δέχτηκε δριμεία κριτική με αφορμή μια ανάρτησή της, καθώς θεωρήθηκε προκλητική και βλάσφημη από μερίδα των followers της.

Συγκεκριμένα, η εικόνα που ανέβασε στον λογαριασμό της απεικονίζει ένα γλυπτό βερολινέζικης έκθεσης, το οποίο παραπέμπει σε άγια φιγούρα -ενδεχομένως της Παναγίας-, ενώ ταυτόχρονα θυμίζει και αιδοίο!

Λίγα λεπτά μετά την ανάρτηση της Δήμητρας, η οποία χρησιμοποίησε το hashtag #religious studies (δηλαδή, «μαθήματα θρησκείας»), άρχισαν τα... όργανα! «Καλό θα ήταν, χώρια απ' την πλάκα, να σεβόμαστε και κάποια "πιστεύω" που μπορεί να έχει ο διπλανός μας», «Ελεος, ντροπή! Μπέρδεψες το αστείο με το γελοίο!», «Ντροπή και αίσχος, υπάρχουν και όρια και τα ξεπέρασες», «Ιησούς Χριστός νικά και όλα τα κακά σκορπά», ήταν μερικά από τα σχόλια που αναρτήθηκαν κάτω από την εικόνα. «Η φωτογραφία μού αρέσει, κι αν κάποιος δεν έχει την ίδια αίσθηση του χιούμορ μ' εμένα, μικρό το κακό. Επίσης, μπορείτε να με κάνετε unfollow» ήταν η απάντηση της Δήμητρας σε όλους τους παραπάνω.

Δεν έλειψαν, βεβαίως, και εκείνοι που τάχθηκαν στο πλευρό της. «Δεν βλέπω καμία προσβολή προς τη θρησκεία. Αντιθέτως, η ζωή από εκεί ξεκινάει. Γεμίσαμε πουριτανούς. Αγιασμένο να είναι πάντα» σχολίασε μια follower της ηθοποιού. Οπως εξήγησε η Δήμητρα, βρήκε την επίμαχη εικόνα στο περιοδικό «Wallpaper» και αφορά μια έκθεση που «τρέχει» στο Βερολίνο με θέμα τη «συνάντηση» εννοιών και συμβόλων που είναι εξ ορισμού αντίθετα.

Τα σχόλια

«Οπως είναι εδώ η σεξουαλικότητα με την παρθενιά» υπογράμμισε η ίδια. «Τα σχόλια εκεί ήταν διθυραμβικά και καθόλου αφοριστικά. Κανείς δεν αισθάνθηκε να απειλείται ή να προσβάλλεται, και όχι, η πίστη στον χριστιανισμό δεν είναι προνόμιο μόνο των Ελλήνων, για όσους τουλάχιστον εξ ημών έχουν τη χαρά να πιστεύουν» σχολίασε αμέσως μετά, συμπληρώνοντας ότι δεν πρόκειται να «κατεβάσει» τη φωτογραφία, γιατί δεν πιστεύει στην τρομοκρατία και τη βία των απαγορεύσεων. «Και ειδικά οι γυναίκες κακώς αηδιάζετε. Πρόκειται για θεόσταλτο δώρο το σώμα μας - αν πρέπει να μιλήσω ως χριστιανή (που, πράγματι, δεν ξέρω κι αν είμαι)» έγραψε αμέσως, με τη Σμαράγδα Καρύδη να της αφήνει σχόλιο: «Ματσούκα, σ' αγαπώ».