Επικαιρότητα:

Τσουρέκια χωρίς προζύμι και χωρίς ζαχαρούχο

18 Απρ. 2024 - 17:55 | Συνταγές
Τσουρέκια χωρίς προζύμι και χωρίς ζαχαρούχο

Σας έχω την πιο εύκολη συνταγή για επιτυχημένα τσουρέκια, χωρίς περίπλοκες διαδικασίες, χωρίς προζύμι, χωρίς ζαχαρούχο, πορτοκαλαδες και ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί ο καθένας. Απλά βήματα για σίγουρη επιτυχία.η υπόθεση τσουρέκι είναι πολύ δύσκολη και πολλές φορές έχω πετάξει ζύμη, σπαταλωντας χρήμα και ενέργεια.

Υλικά

  • Αλεύρι Για Τσουρέκια 2 κιλά
  • Ξερή Μαγιά 8 φακελάκια
  • Γάλα Φρέσκο 400 ml πλήρες
  • Βούτυρο Γάλακτος 400 γραμμάρια αγελαδινό
  • Ζαχαρη 500 γραμμάρια
  • Αυγα 8
  • Αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Μαχλέπι 2 κουταλάκια του γλυκού
  • Κακουλέ 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Ξύσμα Πορτοκαλιού 1 κουταλάκι του γλυκού περίπου

Για το άλειμμα

  • Κρόκους Αυγού 2-3
  • Νερό 3-4 κουταλιές της σούπας

Για τη διακόσμηση

  • Αυγα 7 περίπου Πασχαλινά
  • Φιλέ Αμυγδάλου Κατά βούληση

Κλασική συνταγή για τσουρέκια

Τα τσουρέκια είναι το Νο1 γλυκό του Πάσχα αν και τα τελευταία χρόνια το απολαμβάνουμε σε κάθε ευκαιρία. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε μία πανεύκολη συνταγή για Πασχαλινά τσουρέκια χωρίς προζύμι και ζαχαρούχο για τις αρχάριες και τις πολυάσχολες γυναίκες.

Εκτέλεση για τα τσουρέκια χωρίς προζύμι και χωρίς ζαχαρούχο

  • Αρχικά βάζουμε το αλεύρι για τσουρέκια στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπολ και το ανακατεύουμε με το αλάτι, το μαχλέπι, το κακουλέ, τη μαστίχα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Έπειτα προσθέτουμε μέσα στο αλεύρι και την ζάχαρη.
  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο αλεύρι, ζεστό και όχι καυτό. Ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα ελαφρώς και διαλύουμε μέσα στο γάλα τη ξερή μαγιά. Ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς στο μείγμα του αλευριού.
  • Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και τα προσθέτουμε και αυτά στο αλεύρι. Ζυμώνουμε τα υλικά μας καλά με το γάντζο του μίξερ ή με το χέρι, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά με 1 ώρα.
  • Έπειτα κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια με μέγεθος πορτοκαλιού και τα αφήνουμε για 10 λεπτά σκεπασμένα. Μας βγαίνουν περίπου 14 μπαλάκια. Πλέκουμε τα μπαλάκια σε κορδόνια και με κάθε 2 κορδόνια φτιάχνουμε ένα τσουρέκι.
  • Τοποθετούμε τα τσουρέκια μας σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα αφήνουμε σκεπασμένα σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσουν για 1 ώρα περίπου.
  • Έπειτα τα αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο που τον αραιώσαμε με νερό και βάζουμε από 1 κόκκινο αυγό αν θέλουμε σε κάθε τσουρέκι.
  • Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 25-30 λεπτά.

Tips για τα τσουρέκια χωρίς προζύμι και χωρίς ζαχαρούχο

Βγαίνουν 7 τσουρέκια. Οι δοσολογίες των υλικών είναι για διπλή δόση. Αντί για ξύσμα πορτοκαλιού μπορούμε να βάλουμε τριμμένη μαστίχα στη μύτη του κουταλιού.

Πηγή: daddy-cool.gr