Πως να δημιουργήσετε την ιδανική ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιο σας

27 Φεβ. 2022 - 07:43 | Χρήσιμες συμβουλές
Πως να δημιουργήσετε την ιδανική ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιο σας

Τα υπνοδωμάτια πρέπει να είναι ήρεμοι και άνετοι χώροι που αντανακλούν το στυλ σας και δημιουργούν μια γαλήνια, ξεκούραστη ατμόσφαιρα. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα χαλαρωτικό καταφύγιο τόσο για το μυαλό όσο και για το σώμα σας.

Χρώματα που χαλαρώνουν και ηρεμούν
Τα απαλά, ήρεμα, ουδέτερα χρώματα είναι τα καλύτερα για τη δημιουργία ήρεμων και χαλαρωτικών χώρων. Τα φωτεινά, σκληρά χρώματα θα πρέπει να αποφεύγονται. Αντ' αυτού, μια χρωματική παλέτα με απαλά πράσινα, μπλε, γκρι και λευκά χρώματα δημιουργεί την πιο χαλαρή και καταπραϋντική ατμόσφαιρα.

Απαλός φωτισμός
Ο φωτισμός της κρεβατοκάμαρας πρέπει να είναι απαλός και ζεστός. Ο πολυεπίπεδος φωτισμός, που περιλαμβάνει ένα φωτιστικό οροφής, ένα φωτιστικό δαπέδου και φωτιστικά κομοδίνου, σας επιτρέπει να ρυθμίζετε το φωτισμό στο δωμάτιό σας για να δημιουργήσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Άνετος χώρος χωρίς περιττά αντικείμενα
Η αποσυμφόρηση των χώρων βοηθά στην αποσυμφόρηση του μυαλού και στη δημιουργία μιας αίσθησης οπτικής ηρεμίας. Αυτό καθίσταται απαραίτητο στην κρεβατοκάμαρα, όπου ερχόμαστε για να ξεκουραστούμε και να χαλαρώσουμε. Αφιερώστε χρόνο για να απομακρύνετε τα περιττά αντικείμενα από την κρεβατοκάμαρά σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε επαρκή αποθηκευτικό χώρο για να οργανώσετε τα πράγματά σας και να τα συσκευάσετε έτσι ώστε να μην είναι ορατά.

Προσθέστε στοιχεία από τη φύση
Φέρνοντας ένα άγγιγμα της φύσης στον εσωτερικό χώρο μπορείτε να προσθέσετε μια αίσθηση ηρεμίας στην κρεβατοκάμαρά σας. Ένα ή δύο φυτά προσθέτουν μια αίσθηση γαλήνης και αρμονίας στο χώρο, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στην υγεία σας καθαρίζοντας τον αέρα.


Ζεστό & άνετο δάπεδο

Όσον αφορά τα δάπεδα του υπνοδωματίου, φροντίστε να επιλέξετε δάπεδα που είναι άνετα και ζεστά κάτω από τα πόδια σας. Τα όμορφα, φυσικά ξύλινα δάπεδα και τα βινυλικά δάπεδα με όψη ξύλου είναι δημοφιλείς επιλογές για δάπεδα υπνοδωματίου.

Συγκεκριμένα τα βινυλικά δάπεδα υψηλής ποιότητας και αισθητικής παρέχουν μια διαχρονική εμφάνιση και είναι απίστευτα ευέλικτα, καθώς μπορούν να συμπληρώσουν μια ποικιλία στυλ σχεδιασμού, από σύγχρονα έως παραδοσιακά και από μοντέρνα έως ρουστίκ. Χάρη στις ιδιότητες θερμομόνωσης και ηχομόνωσης που διαθέτουν, προσδίδουν μια ζεστή αίσθηση στον χώρο ενώ ταυτόχρονα το διατηρούν πραγματικό ζεστό. Για πρόσθετη ζεστασιά και άνεση, μπορείτε να εξετάσετε την προσθήκη κι ενός μικρού χαλιού σε ανοιχτά χρώματα.

Μεγάλη ποικιλία σε βινυλικά δάπεδα σε διαφορετικές αποχρώσεις και μοτίβα και προσιτές τιμές θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.plastelhome.gr