Πώς να καθαρίσετε σωστά τη φριτέζα θερμού αέρα

11 Νοε 2023 - 12:43 | Χρήσιμες συμβουλές
Πώς να καθαρίσετε σωστά τη φριτέζα θερμού αέρα

Η φριτέζα ζεστού αέρα γνωστή και ως air-fryer είναι πιθανώς μια από τις αγαπημένες συσκευές κουζίνας – ειδικά το τελευταίο διάστημα αποτελεί τάση – καθώς το φαγητό μαγειρεύεται γρήγορα χωρίς ή με ελάχιστο λάδι.

Ουσιαστικά μπορείτε να μαγειρέψετε στη φριτέζα οτιδήποτε: από πατάτες, κρέας και ψάρι μέχρι λαχανικά και πιτάκια. Όσον αφορά την ποσότητα, εξαρτάται από το είδος της συσκευής καθώς υπάρχουν πολλά και διαφορετικά μοντέλα.

Καθαρισμός air fryer

Όπως κάθε μαγειρικό σκεύος, έτσι και η φριτέζα αέρα θέλει καθάρισμα. Απλά χρειάζεται προσοχή με τα αφαιρούμενα εξαρτήματα τα οποία μπορεί να διαφέρουν ανάλογα το σχεδιασμό της κάθε φριτέζας.

Πώς να καθαρίσετε ένα καλάθι της φριτέζας

Τι θα χρειαστείτε:

  • Υγρό απορρυπαντικό πιάτων
  • Μαλακή βούρτσα ή οδοντόβουρτσα
  • Πανί με μικροϊνες

Εάν η φριτέζα σας πλένεται στο πλυντήριο πιάτων, τοποθετήστε το καλάθι ή τον δίσκο ανάποδα και κατά προτίμηση στην επάνω σχάρα, εφόσον χωράει. Διαφορετικά, πλύνετε τα αφαιρούμενα μέρη της συσκευής σε ζεστό σαπουνόνερο και τρίψτε με τη μαλακή βούρτσα ή την οδοντόβουρτσα τα δύσκολα σημεία και τις σχισμές καθώς είναι πιθανόν να έχει πιτσιλιστεί λάδι. Ξεπλένετε καλά και σκουπίζετε με μια στεγνή πετσέτα μικροϊνών. 

Αποφύγετε τη χρήση σκληρού σφουγγαριού ώστε να προφυλάξετε την αντικολλητική επίστρωση της φριτέζας αέρα. Για τον ίδιο λόγο, συνιστάται, να μη βάζετε το καλάθι στο πλυντήριο πιάτων.

Μαγειρική σόδα

Αν η φριτέζα έχει πολλά υπολείμματα τροφών και δεν φεύγουν με το υγρό απορρυπαντικό, φτιάξετε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό και περάστε τα σημεία με ένα μαλακό σγουγγάρι. Μπορεί να χρειαστεί να ρίξετε λίγο ζεστό νερό ώστε να καθαρίσουν πιο εύκολα.

Να θυμάστε, ότι αν καθαρίζετε τη φριτέζα ζεστού αέρα μετά από κάθε χρήση, η συσκευή θα παραμένει καθαρή και σε πολύ καλή κατάσταση.

πηγή: mothersblog.gr