To Viral κόλπο με το ζεστό ποτήρι είναι η λύση για να λιώσεις το βούτυρο

28 Νοε 2023 - 20:31 | Χρήσιμες συμβουλές
To Viral κόλπο με το ζεστό ποτήρι είναι η λύση για να λιώσεις το βούτυρο

Το βούτυρο είναι ένα από τα τρόφιμα που όλες έχουμε στο ψυγείο μας, χειμώνα-καλοκαίρι και όχι άδικα αφού χρησιμοποιείται σε πολλές, διαφορετικές συνταγές. Στη χώρα μας καταναλώνεται πολύ και σκέτο με μέλι, μαρμελάδα και το αγαπημένο σου ψωμί, συνθέτοντας ένα ιδιαίτερα γευστικό σνακ για κάθε ώρα και στιγμή.

Δεν είναι λίγες οι φορές που χρειαζόμαστε βούτυρο για κάποια μαγειρική παρασκευή ωστόσο αυτό είναι αρκετά σκληρό και παγωμένο λόγω της αποθήκευσής του στο ψυγείο. Τι γίνεται λοιπόν σε αυτή την περίπτωση;

Το να αφήσεις το βούτυρο για 1-2 ώρες εκτός ψυγείου (ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου) είναι η πιο σωστή επιλογή όμως συχνά δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου γι' αυτό αναζητήσαμε μερικές ακόμη εύκολες λύσεις.

Πώς θα λιώσεις το βούτυρο με ένα ζεστό ποτήρι

Μπορεί το ζέσταμα του βουτύρου στον φούρνο μικροκυμάτων να είναι μια δημοφιλής λύση όμως δεν είναι η μόνη. Το τελευταίο διάστημα αρκετοί χρήστες του διαδικτύου μοιράστηκαν τη δική τους πρόταση, δείχνοντάς μας το hack με το ποτήρι. Η συγκεκριμένη λύση είναι πάρα πολύ απλή και το μόνο που χρειάζεσαι για να την δοκιμάσεις είναι ένα ποτήρι.

Το viral hack με το ποτήρι

Βράσε λίγο νερό σε μία κατσαρόλα. Άδειασε το νερό από το ποτήρι και κάλυψε με αυτό το βούτυρο έτσι ώστε να λιώσει σταδιακά με τους υδρατμούς. Κράτησε το ποτήρι σταθερό για ένα περίπου λεπτό. Το βούτυρο είναι ομοιόμορφα λιωμένο και έτοιμο για χρήση.

Προσοχή: Δεν είναι όλα τα ποτήρια κατάλληλα γι' αυτό θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική στην επιλογή του ποτηριού. Εάν δεν γνωρίζεις ποιο ποτήρι είναι κατάλληλο για το hack επίλεξε ένα το οποίο έχει αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες.

Πηγή: queen.gr

 
 
 
 

01
05
Στο video που ακολουθεί θα βρεις μερικούς ακόμη αποτελεσματικούς τρόπους.

How to Quickly Soften Butter (6-Ways)!
Πηγή κεντρικής: pexels.com

ΒΟΥΤΥΡΟ HOW TO TIPS ΚΟΥΖΙΝΑ