Oδηγός ομορφιάς: Όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις για το star συστατικό στην αντιγήρανση, τη ρετινόλη

08 Δεκ. 2023 - 13:12 | Χρήσιμες συμβουλές
Oδηγός ομορφιάς: Όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις για το star συστατικό στην αντιγήρανση, τη ρετινόλη

Ποια μορφή της να επιλέξεις, πώς να τη χρησιμοποιήσεις και ο λόγος που θα τη λατρέψεις
Υπάρχει ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο η ρετινόλη έχει κατακτήσει την κορυφαία θέση των συστατικών περιποίησης της επιδερμίδας. Πρόκειται λοιπόν για ένα συστατικό που δρα με πολυδιάστατο τρόπο στο δέρμα: το απολεπίζει, του χαρίζει λάμψη και φυσικά το κάνει βνα δείχνει πιο νέο! Είναι πράγματι,το star συστατικό στην αντιγήρανση.

Η ρετινόλη
Το κύριο πλεονέκτημα της ρετινόλης είναι να ανανεώνει το δέρμα, μειώνοντας όχι μόνο τις ρυτίδες, αλλά και τις κηλίδες και τον αποχρωματισμό. Όχι μόνο αυτό: Η ρετινόλη περιλαμβάνεται στη ρουτίνα ομορφιάς κατά της γλυκοζυλίωσης, ένα φαινόμενο που βλέπει τις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης να επιδεινώνονται λόγω της υψηλής παρουσίας γλυκόζης στο αίμα. Πώς να χρησιμοποιήσεις σωστά τα προϊόντα με βάση τη ρετινόλη;

   
Η δράση της ρετινόλης στο δέρμα
Η ρετινόλη διεγείρει την κερατόλυση, δηλαδή το ξεφλούδισμα και την επακόλουθη απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, διεγείροντας την ενυδάτωση των ιστών και την επιδιόρθωση του δέρματος. Διεισδύοντας στο δέρμα μέσω των σμηγματογόνων αδένων, η ρετινόλη εγγυάται επίσης αντιφλεγμονώδη και αντισηπτική δράση, μειώνοντας τα βακτήρια που ευθύνονται για την ακμή. Επιπλέον, διεγείρει την κυτταρική λειτουργία, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για αύξηση των υγιών επιδερμικών κυττάρων, καθώς και νέο κολλαγόνο. Έτσι, το πρόσωπο γίνεται νεότερο και δείχνει πιο λαμπερό.

Υπάρχει μια μορφή ρετινόλης για όλους
Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ρετινόλης. Αυτό που ονομάζεται ρετινόλη έχει πιο αδύναμη και πιο ήπια δράση από το ρετινοϊκό οξύ, τόσο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς και σε ιατροαισθητικές θεραπείες για τη μείωση της ορατότητας των κηλίδων για την εξασφάλιση αντιγηραντικού αποτελέσματος. Εάν έχεις ευαίσθητο ή ιδιαίτερα λεπτό δέρμα, είναι προτιμότερο να επιλέξεις τους εστέρες ρετινόλης οι οποίοι έχουν ήπια και λιγότερο ερεθιστική δράση.

Ρετινόλη: προφυλάξεις κατά τη χρήση
Ποιες είναι οι πιο σημαντικές προφυλάξεις κατά τη χρήση προϊόντων ρετινόλης;

  • Να αποφεύγεις την εφαρμογή στο περίγραμμα των ματιών, καθώς πρόκειται για μια περιοχή όπου το δέρμα είναι εξαιρετικά λεπτό και εύθραυστο.
  • Στην περίπτωση του ευαίσθητου δέρματος, είναι καλύτερο να δοκιμάσεις το προϊόν με βάση τη ρετινόλη σε περιορισμένη περιοχή και να ελέγξεις την αντίδραση, επιλέγοντας αρχικά ένα προϊόν με χαμηλή συγκέντρωση του δραστικού συστατικού. Πρέπει να υπάρχει ελάχιστος ερεθισμός, με σχετική ερυθρότητα. Λάβε υπόψη: πρέπει να ανησυχήσεις μόνο εάν, μετά από δύο εβδομάδες, το δέρμα εξακολουθεί να μην έχει συνηθίσει τη θεραπεία με βάση τη ρετινόλη.
  • Η ρετινόλη χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη βραδινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας και το επόμενο πρωί απαιτείται εφαρμογή αντηλιακού
  • Το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι οι δύο ιδανικές εποχές για καλλυντική φροντίδα με βάση τη ρετινόλη, καθώς η έκθεση στον ήλιο είναι σαφώς πιο περιορισμένη.

jenny.