Χριστούγεννα: 4 πράγματα που είναι επικίνδυνα για τον σκύλο

12 Δεκ. 2023 - 20:59 | Χρήσιμες συμβουλές
Χριστούγεννα: 4 πράγματα που είναι επικίνδυνα για τον σκύλο

Tα Χριστούγεννα αν δεν προσέξετε μπορεί να είναι μια δυσάρεστη εμπειρία για τον σκύλο μας. Την ώρα που εσείς τρέχετε ξέφρενα μέσα στο σπίτι για να είναι όλα έτοιμα, ο σκύλος διαφεύγει της προσοχής σας.

Ποια όμως είναι τα πράγματα που μπορεί τα Χριστούγεννα να είναι επικίνδυνα για το σκύλο σας

Αναμμένα κεριά

Ενώ ο σκύλος παίζει υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πέσει πάνω σ’ ένα αναμμένο κερί, να παρασύρει το κερί με την ουρά του, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά το στεφάνι και έπειτα το τραπεζομάντιλο, η κουρτίνα και ούτω καθεξής.

Κίνδυνοι κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος τραυματισμού από σπασμένες μπάλες χριστουγεννιάτικου δέντρου, όταν ένας περίεργος σκύλος με κουνιστή ουρά εξερευνά το δέντρο και ρίχνει κάτω τις μπάλες. Οι πληγές από κόψιμο στα πόδια ή ακόμα και στο στόμα είναι όχι μόνο πολύ οδυνηρές, αλλά μπορεί να εξελιχθούν και σε επικίνδυνες.

Mακριά από τη σοκολάτα

Η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή του σκύλου. Η θεοβρωμίνη που περιέχεται στο πλήρες γάλα και τη μαύρη σοκολάτα είναι τοξική για τα ζώα και μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στον οργανισμό του σκύλου μας. Μπορεί να οδηγήσει σε σπασμούς, υψηλή αρτηριακή πίεση ή καρδιακά προβλήματα.

Όχι ψητό για το σκύλο

Το πικάντικο χριστουγεννιάτικο ψητό, έχει πολλά καρυκεύματα και είναι πολύ λιπαρό για τους σκύλους, οπότε μπορεί να προκαλέσει σοβαρά γαστρεντερικά προβλήματα στον τετράποδο φίλο μας.

Τα κόκκαλα χήνας ή γαλοπούλας δεν ανήκουν στο μπολ φαγητού ενός σκύλου. Σπάνε εύκολα (ιδίως όταν μαγειρεύονται), και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στο στόμα και τον οισοφάγο του σκύλου.

Πηγή: govastileto.gr