Επικαιρότητα:

Εθισμός των παιδιών στο διαδίκτυο: Τι συμβουλεύουν τους γονείς οι επιστήμονες

31 Οκτ. 2021 - 18:43 | Παιδιά
Εθισμός των παιδιών στο διαδίκτυο: Τι συμβουλεύουν τους γονείς οι επιστήμονες

Ένας στους τρεις εφήβους έχει δεχθεί διαδικτυακή παρενόχληση, ένας στους τέσσερις αποδέχεται αιτήματα φιλίας από αγνώστους, ενώ ένα στα δέκα παιδιά δημοτικού και σχεδόν ένα στα τρία παιδιά γυμνασίου και λυκείου έχουν συναντηθεί με κάποιον που γνώρισαν στα social media!

Παιδιά και έφηβοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με αμέτρητους κινδύνους στο διαδύκτιο που απειλούν τη σωματική και ψυχική τους υγεία!

«Πρώτος κίνδυνος αποξένωση και εθισμός, δεύτερος κίνδυνος είναι η αποπλάνηση μέσα απο το διαδυκτιο μπορουν να του εμφανιστούν διάφοροι ως οι σωτήρες του και να το βάζουν σε μονοπάτια» σημείωσε ο πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI, Μανώλης Σφακιανάκης.

Διαδικτυακή παρενόχληση, αιτήματα φιλίας από αγνώστους και εκφοβισμοί κάθε λογής, είναι μερικοί μόνο από τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο!

«Ευάλωτα τα παιδιά στο Διαδίκτυο»
Σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, ένας στους τρεις εφήβους έχει δεχθεί διαδικτυακή παρενόχληση, ένας στους τέσσερις αποδέχεται αιτήματα φιλίας από αγνώστους, ενώ ένα στα δέκα παιδιά δημοτικού και σχεδόν ένα στα τρία παιδιά γυμνασίου και λυκείου έχουν συναντηθεί με κάποιον που γνώρισαν στο Διαδίκτυο.

«Για να μπορέσει ο γονιος να είναι επιτυχημένος και κοντά στο παιδί του θα πρέπει να αναπτυξει την εμπιστοσυνη θα πρεπει το παιδι να εμπιστευεται το γονιό» τόνισε ο κ. Σφακιανάκης.

Στον αχανή ψηφιακό κόσμο του διαδυκτίου παιδιά και έφηβοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με κινδύνους ενώ οι περισσότεροι δεν ενημερώνουν τους γονείς τους αν κάτι του συμβεί!

Το 70% των παιδιών κάνει χρήση κοινωνικών δικτύων σε μη επιτρεπτή ηλικία, γεγονός που τα καθιστά ευάλωτα στους αμέτρητους κινδύνους που κρύβει το Ίντερνετ.

Με τους κινδύνους να αυξάνονται στον κόσμο του διαδυκτίου, το υπουργείο Παιδείας , έχει ενταξει θεματικό κύκλο σε γυμνασια και λυκεια για τον ψηφιακο εγγραματισμο!