Τι είναι το Twitch και ποιους να ακολουθήσετε

11 Μαρ. 2022 - 11:29 | Διασκέδαση
Τι είναι το Twitch και ποιους να ακολουθήσετε

Ίσως να ακούτε όλο και περισσότερο την λέξη Twitch, αλλά να μην το έχετε γνωρίσει από κοντά. Πρόκειται για έναν ιστότοπο με περισσότερους από 15 εκατομμύρια ημερήσιους ενεργούς χρήστες και πάνω από 4 εκατομμύρια μοναδικές μεταδόσεις σε μηνιαία βάση. Το Twitch αποτελεί αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη πλατφόρμα streaming του είδους του στο διαδίκτυο, με τεράστια δυναμική ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια.

Πώς λειτουργεί το Twitch
Το Twitch είναι μία δημοφιλής online υπηρεσία που χρησιμοποιήθηκε αρχικά αποκλειστικά για τη μετάδοση βιντεοπαιχνιδιών. Στη συνέχεια, ωστόσο, ο ιστότοπος διεύρυνε τη θεματολογία του και αυτή τη στιγμή μπορεί κανείς να βρει μεταδόσεις που αφορούν την τέχνη, τη μουσική, αθλητικές μεταδόσεις, εκπομπές κάθε είδους, ακόμα και κάποιες τηλεοπτικές σειρές. Στην ουσία μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει οτιδήποτε, είτε τον ενδιαφέρει η μαγειρική είτε τα βιντεοπαιχνίδια.

Σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες streaming, στο Twitch οι ίδιοι οι χρήστες δημιουργούν το περιεχόμενο και κερδίζουν χρήματα για τη μετάδοσή του. Το πιο δημοφιλές θέμα, πάντως, παραμένει η κατηγορία των βιντεοπαιχνιδιών. Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε κάποιους από τους κορυφαίους streamers ανά κατηγορία περιεχομένου, τους οποίους μπορείτε να παρακολουθήσετε και οι οποίοι είναι φυσικά ειδικοί στο αντικείμενό τους.

xQc
Με πάνω από 10 εκατομμύρια ακόλουθους o Felix Lengyel αποτελεί έναν από τους κορυφαίους streamers στο Twitch. Τα βίντεο στο κανάλι του εστιάζουν κυρίως γύρω από το παιχνίδι Overwatch, αλλά και πολυάριθμα ακόμα παιχνίδια πρώτου προσώπου. Είναι συγκεκριμένα γνωστός για την ποικιλία των παιχνιδιών που μεταδίδει, αν και το Overwatch αποτελεί τη μεγάλη του αγάπη. Το 2021 ήταν ο πιο δημοφιλής streamer στην πλατφόρμα.

Spraggy
Εάν σας αρέσει το πόκερ και θέλετε να ακολουθήσετε ένα πραγματικό επαγγελματία, τότε ο Ben Sprgg ή «Spraggy» στο Twitch αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Ο Ben είναι επαγγελματίας παίκτης και στις μεταδόσεις που πραγματοποιεί αναλύει τακτικά τις πιθανότητες του παιχνιδιού, προσφέροντας επίσης χρήσιμες συμβουλές.

Criticalrole
Ο Critical Role είναι ένας δημιουργός περιεχομένου streaming που ασχολείται κατά κύριο λόγο με το Dungeons & Dragons κι άλλα παιχνίδια ρόλων. Πρόκειται για τον Matthew Mercer που αποτελεί τον Dungeon Master και ο όποιος εμφανίζεται στο κανάλι με 7 ακόμα μέλη της παρέας του. Πρόκειται για το κανάλι και τον streamer με το μεγαλύτερο εισόδημα στο Twitch, το οποίο αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Το περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και θα πρέπει να πληρώσει κάνεις για να το παρακολουθήσει.

Pokimane
Η Pokimane αποτελεί μία από τις πιο διάσημες γυναίκες streamer στο Twitch, διαθέτοντας πάνω από 9 εκατομμύρια ακόλουθους. Η Pokimane παίζει διάφορα παιχνίδια και κυρίως Grand Theft Auto 5, ενώ πραγματοποιεί και βίντεο με unboxing, live chat και πολλές προσφορές προς τους ακόλουθους της.

Ninja
Ο Ninja αποτελεί τον streamer στο Twitch με τους περισσότερους ακόλουθους, που ξεπερνούν τα 17,5 εκατομμύρια. Ο Richard Blevins ασχολείται κατά κύριο λόγο με το Fortnite, με δεκάδες πολύωρα βίντεο και καθημερινή παρουσία στο Twitch. Είναι γνωστός επίσης και για τις μη αρμονικές σχέσεις του με την πλατφόρμα.

Richardsalesofficail
Πρόκειται για ένα streamer του Twitch που είναι, παράλληλα, ιδιαίτερα δημοφιλής και στο TikTok. Συνήθως, πραγματοποιεί μεταδόσεις ταυτόχρονα και στα δύο μέσα. Στο Twitch έχει πάνω από 4,5 εκατομμύρια ακόλουθους και ασχολείται ιδιαίτερα με το FIFA, στο οποίο είναι εξαιρετικός. Ακόμα και αν δεν σας αρέσει το ποδόσφαιρο, αξίζει να ρίξετε μία ματιά στο κανάλι του.

Tazkabaz
Άλλη μία γυναικεία παρουσία με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες μεταδόσεις για όσους ασχολούνται με το Sims 4 ή το Minecraft και όχι μόνο. Η Tazkabaz ασχολείται με πλήθος από παιχνίδια και δημιουργεί καθημερινά προκλήσεις στον εαυτό της για να κρατά το κανάλι της ενδιαφέρον. Με αυτόν τον τρόπο έχει προσελκύσει πολλούς ακολούθους.

Syndicate
Ο Tom Cassel, ο οποίος είναι γνωστός ως «Syndicate» στο Twitch είναι ένας Βρετανός streamer από το Μάντσεστερ, που κατά βάση ασχολείται με το Minecraft, αλλά και με τα παιχνίδια της σειράς Call of Duty. Μιλάμε για δύο πολύ δημοφιλείς κατηγορίες παιχνιδιών στο Twitch και για αυτόν το λόγο, αλλά παράλληλα επειδή είναι και άκρως επικοινωνιακός, ο Cassel έχει συγκεντρώσει πάνω από 3 εκατομμύρια ακόλουθους στο κανάλι του στο Twitch.