Ισορροπημένη διατροφή: Πώς θα την πετύχεις χωρίς κόπο!

04 Ιουλ. 2022 - 06:53 | Διατροφή
Ισορροπημένη διατροφή: Πώς θα την πετύχεις χωρίς κόπο!

Η ισορροπημένη διατροφή είναι μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθούμε σε όλη μας τη ζωή, καθώς γίνεται πραγματικότητα μόνο αν μας γίνει συνήθεια. Οι ειδικοί λένε ότι ο άνθρωπος χρειάζεται μόνο 21 μέρες για να αποκτήσει μια συγκεκριμένη συνήθεια και αν αυτό ισχύει... τότε είμαστε σε καλό δρόμο και με τη διατροφή μας!

Αν θέλεις κι εσύ να πετύχεις μια ισορροπημένη διατροφή και να την κάνεις τρόπο ζωής, τότε ακολούθησε τα παρακάτω απλά βήματα και… θα μας θυμηθείς! 

Το πρόγραμμα.. είναι το μυστικό!
Το πρόγραμμα είναι η αρχή του παντός, όταν ξεκινάς και θέτεις έναν συγκεκριμένο στόχο! Αυτό συμβαίνει και με τις σωστές διατροφικές συνήθειες. Αυτό που έχεις να κάνεις ως πρώτο step είναι να σημειώσεις αναλυτικά τις ανάγκες σου, με σκοπό να δεις που ακριβώς βρίσκεσαι και που θέλεις να φτάσεις. Έτσι, θα σε βοηθήσεις για να οργανώσεις το καθημερινό σου πλάνο και θα αποκτήσεις το boost για να ξεκινήσεις και να συνεχίσεις με διάθεση! Εδώ, ωστόσο θα πρέπει να θυμάσαι πάντα κάτι: ακόμη κι αν κάποια στιγμή ξεφύγεις απ’ το πρόγραμμά σου ή κουραστείς, τότε μην τα παρατήσεις! Τα ups & downs πάντα θα υπάρχουν αρκεί να τα περνάμε και να προχωράμε και πάλι στο πλάνο μας! 

Yummy αλλά υγιεινά γεύματα!
Πλέον μπορείς να κάνεις πάρα πολλές επιλογές στα γεύματά σου, ακόμη κι αν ο περιορισμένος σου χρόνος δεν σου επιτρέπει να μαγειρέψεις μέσα στην εβδομάδα! Γι’ αυτό και αξίζει να δοκιμάσεις τα έτοιμα γεύματα για δίαιτα Fitness Meals, που θα σου φτιάξουν τη διάθεση αλλά και το κορμί! Επίλεξε το προσωπικό σου πλάνο, μηνιαίο ή εβδομαδιαίο και μπες στον υπέροχο κόσμο της ισορροπημένης διατροφής, επιλέγοντας τα γεύματα που ταιριάζουν στις ανάγκες σου! Πώς θα σου φαινόταν να τρως λαχταριστό banana bread για το πρωινό σου; Κάνε τη διατροφή… παιχνιδάκι με γρήγορα και απολαυστικά γεύματα που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη! 

Ενυδάτωση & Άσκηση-Οι σύμμαχοί σου!
Το νερό αλλά και η σωματική άσκηση είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες για να καταφέρεις να ακολουθήσεις σωστά μια ισορροπημένη διατροφή. Προσπάθησε να καταναλώνεις 1,5 με 2 λίτρα νερό την ημέρα και να έχεις πάντα μαζί σου ένα μπουκάλι, ώστε να σου υπενθυμίζει ότι πρέπει να πιεις το νεράκι σου! Παράλληλα φρόντισε να βρεις λίγο χρόνο και να συνδυάσεις τη διατροφή σου με άσκηση, βρίσκοντας την ιδανική που σου ταιριάζει, όπως pilates, περπάτημα και πολλά ακόμη! Ανακάλυψε κάθε μέρα και μια διαφορετική σου ανάγκη και πρόσθεσέ τη στο πρόγραμμά σου!

Φρούτα & Λαχανικά
Σημαντικός παράγοντας καλής διατροφής είναι και τα φρούτα και λαχανικά, που δεν πρέπει να τα παραλείπουμε! Φρόντισε να βάλεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα 1-2 φορές τη μέρα, γεύματα πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, όπως φρουτοσαλάτα, σαλάτες δροσερές με ντοματίνια και «πράσινες» επιλογές! Για να πετύχεις αυτή την ισορροπία, προτείνουμε να παίρνεις έτοιμο το ταπεράκι σου στη δουλειά και να  προγραμματίζεις τα γεύματά σου, ώστε να εμπλουτιστούν με όσα περισσότερα υγιεινά στοιχεία γίνεται! 

Βάλε στο πρόγραμμά σου τις σωστές διατροφικές συνήθειες και δώσε στον εαυτό σου το κατάλληλο boost για να ξεκινήσεις κάτι καλό για την υγεία και την καθημερινότητά σου! Τώρα είναι η στιγμή να το πάρεις απόφαση! Πάμε;