Το δροσερό mocktail που θα σε κρατήσει ενυδατωμένη στον καύσωνα

24 Ιουλ. 2022 - 16:16 | Διατροφή
Το δροσερό mocktail που θα σε κρατήσει ενυδατωμένη στον καύσωνα

Μπορεί τα παγωμένα cocktails να μοιάζουν ιδανική επιλογή των happy hours του καλοκαιριού, όμως τόσο το αλκοόλ, όσο και τα διάφορα γλυκαντικά που περιέχουν, πρώτον προσφέρουν κενές θερμίδες στην σιλουέτα σου (χωρίς καμία θρεπτική αξία δηλαδή) και δεύτερον δεν ενυδατώνουν πραγματικά τον οργανισμό σου, όταν χρειάζεται ένα αληθινά δροσιστικό ρόφημα που θα σε ξεδιψάσει.

Φυσικά, το να πιείς το αγαπημένο σου καλοκαιρινό cocktail στις διακοπές μια – δύο φορές δεν είναι εντελώς απαγορευτικό, ωστόσο η κατανάλωση αυτού θα πρέπει να γίνεται ελεγχόμενα προκειμένου να διατηρήσεις τις διατροφικά υγιεινές συνήθειές σου. Για όλες τις υπόλοιπες φορές που επιθυμείς ένα απολαυστικό και κυρίως δροσιστικό ρόφημα, το παρακάτω αναζωογονητικό mocktail θα γίνει η καλύτερη συντροφιά στα βραδινά σουαρέ της παρέας.

 Υλικά: (για μια μερίδα)
120ml πράσινο τσάι γιασεμί (παγωμένο)

120ml μπύρα με τζίντζερ (δεν περιέχει αλκοόλ)

Κομματάκια φράουλας και lime

Πάγο

Εκτέλεση:
Για το παγωμένο τσάι με άρωμα γιασεμί, βάλε μια κουταλιά της σούπας βιολογικό πράσινο τσάι σε 2 λίτρα ζεστού νερού (όχι καυτό). Άφησε για τρία λεπτά και σούρωσε το τσάι. Μόλις γίνει χλιαρό τοποθέτησε το στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς. Μόλις είναι έτοιμο, γέμισε ένα ποτήρι με πάγο και ρίξε πάνω σε αυτόν λίγο χυμό lime. Έπειτα πρόσθεσε το κρύο τσάι και μετά την μπύρα τζιντζερ. Γαρνίρεις με κομματάκια φράουλες και μια φέτα από το lime.

shape.gr