Επικαιρότητα:

Ένα ποτήρι και κοιμάσαι αμέσως: Το διαδίκτυο τρελάθηκε με τον χυμό που βοηθάει στον ύπνο

15 Νοε 2022 - 13:34 | Διατροφή
Ένα ποτήρι και κοιμάσαι αμέσως: Το διαδίκτυο τρελάθηκε με τον χυμό που βοηθάει στον ύπνο

Όλο και περισσότεροι φίλοι και γνωστοί ισχυρίζονται πως αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον ύπνο τους. Το άγχος και οι υποχρεώσεις της εβδομάδας δεν τους αφήνουν σε ηρεμία, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται πολύ να κλείσουν τα μάτια τους και να κοιμηθούν μόλις πέσουν στο κρεβάτι τους.

Τη λύση σε αυτό φαίνεται πως ήρθε να δώσει μια TikToker, η Alana Black, η οποία δημοσίευσε ένα σχετικό βίντεο στον λογαριασμό της και προκάλεσε ένα μικρό χαμό στους ακόλουθούς της και όχι μόνο. Πιο συγκεκριμένα, την είδαμε να πίνει χυμό κεράσι και να δηλώνει πως «ένα ποτήρι αρκεί για να κοιμηθείτε αμέσως».

Το βίντεο ξεπέρασε αστραπιαία τις 1,5 εκατομμύρια προβολές, ενώ συγκέντρωσε χιλιάδες ευχαριστήρια σχόλια από χρήστες που βελτίωσαν την ποιότητα του ύπνου τους.

Μπορεί αυτό το hack φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά σύμφωνα και με το Sleep Foundation, όντως λειτουργεί.

Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση χυμού κερασιού οδηγεί σε καλύτερο και πιο βαθύ ύπνο. Η θετική επίδραση του χυμού κερασιού στον ύπνο πιθανότατα οφείλεται στην τρυπτοφάνη και τη μελατονίνη. Η μελατονίνη είναι μια ορμόνη ύπνου που εκκρίνεται ορισμένες ώρες της ημέρας για να βοηθήσει το σώμα να χαλαρώσει και να αποκοιμηθεί.

 
Στο εξωτερικό μάλιστα πωλούνται και ειδικές συσκευασίες χυμού κερασιού που γράφουν πάνω τους «good night».

Πηγή: gazzetta.gr