Επικαιρότητα:

Ποιες είναι οι εφτά τροφές που θα σας βοηθήσουν να κόψετε το κάπνισμα;

08 Ιουν. 2018 - 18:18 | Υγεία
Ποιες είναι οι εφτά τροφές που θα σας βοηθήσουν να κόψετε το κάπνισμα;

Η διακοπή του τσιγάρου δεν είναι κάτι εύκολο και απαιτεί υπομονή και επιμονή.

Γνωρίζατε, όμως, ότι υπάρχουν εφτά τροφές που αποδεικνύονται σύμμαχοί μας σε αυτή τη διαδικασία; Αν όχι, δείτε παρακάτω: 

Αλμυρές τροφές

Αν και το να το ρίξετε στα πατατάκια δεν είναι και η πιο σοφή λύση για να απαρνηθείτε το κάπνισμα, παρ’ όλ’ αυτά τα αλμυρά σνακ τύπου πατατάκια, πρέτσελ κοκ. μειώνουν την ανάγκη για τσιγάρο. Έχετε υπ’ όψιν σας, όμως, ότι το πολύ αλάτι δημιουργεί πρόβλημα στην αρτηριακή πίεση και κατ’ επέκταση στην καρδιά, γι’ αυτό μην το παρακάνετε.

Γάλα

Είναι γνωστό ότι το γάλα βοηθά στη δημιουργία αποστροφής προς το τσιγάρο, καθώς σύμφωνα με έρευνες, η γεύση του τσιγάρου πικρίζει πολύ περισσότερο έπειτα από την κατανάλωση ενός ποτηριού. Παρόμοια δράση έχει και το γιαούρτι.

Καρότο

Εκτός του ότι είναι μια τραγανή τροφή, που όσο τη μασουλάτε, τόσο θα ξεχνάτε την επιθυμία σας για τσιγάρο, καθώς το στόμα σας θα είναι απασχολημένο, είναι επίσης και πλούσιο σε βιταμίνη Α, C, K και βιταμίνες συμπλέγματος Β. Όλες αυτές οι βιταμίνες, βοηθούν στην απομάκρυνση νικοτίνης από τον οργανισμό.

Ακτινίδιο

Λόγω της πλούσιας περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C, βοηθά στην αναπλήρωση, καθώς οι καπνιστές έχουν μεγαλύτερες ανάγκες της βιταμίνης και επίσης, όπως και το καρότο, συμβάλλει στην απομάκρυνση της νικοτίνης. Παρόμοια δράση έχουν τα εσπεριδοειδή, το μπρόκολο και γενικά οι τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C.

Λιπαρές τροφές

Είναι αρκετές οι μελέτες που έχουν δείξει ότι η κατανάλωση τροφών που περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, διευκολύνουν τους καπνιστές που προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα. Πλούσιες πηγές ωμέγα-3 είναι οι σαρδέλες, ο σολομός και ο λιναρόσπορος, τα οποία αποτελούν ούτως ή άλλως υγιεινές τροφές που χρειάζεστε στη διατροφή σας.

Αποξηραμένα φρούτα

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα, κράνμπερι κοκ. φαίνεται πως μειώνουν την επιθυμία για τσιγάρο μετά την κατανάλωσή τους, λόγω της πλούσιας υφής και του αρώματός τους. Σύμφωνα με κάποιες έρευνες, μάλιστα, η ζάχαρη δείχνει να παίζει ρόλο στη μείωση της όρεξης για τσιγάρο, αν και οι απόψεις διίστανται.

Νερό

Η ανάγκη να πίνουμε επαρκείς ποσότητες νερού υπάρχει πάντα. Όταν, όμως, βρίσκεται σε φάση διακοπής καπνίσματος, έχετε ένα λόγο παραπάνω να πιείτε, καθώς σας κρατά πλήρεις, μειώνοντας την ανάγκη να καπνίσετε. Οι καπνιστές, άλλωστε, συνήθως παρουσιάζουν αφυδάτωση και το νερό είναι ο πιο καλός τρόπος να ενυδατωθείτε, πριν το βγάλετε από τη ζωή σας.

 

 clickatlife.gr