Πώς θα κάνετε ομαλή τη μετάβαση από τις διακοπές στη δουλειά

06 Σεπ. 2016 - 10:11 | Γυναίκα
Πώς θα κάνετε ομαλή τη μετάβαση από τις διακοπές στη δουλειά

Περάσατε καλά στις διακοπές και τώρα δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε στη δουλειά; Δείτε πως θα θα καταφέρετε να προσαρμοστείτε γρήγορα.

Ελάχιστοι άνθρωποι γυρνάνε με κέφι στη δουλειά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Υπάρχουν τρόποι όμως να επιστρέψετε στη δουλειά χωρίς να “πελαγώσετε”.

Είναι σημαντικό να επιστρέψετε από τις διακοπές σας 2 – 3 μέρες προτού ξεκινήσετε τη δουλειά σας. Αυτό θα σας δώσει τον κατάλληλο χρόνο να προσαρμοστείτε στην πόλη διαμονής αλλά και να τακτοποιήσετε προσωπικές και οικογενειακές υποχρεώσεις. Φτιάξτε μια λίστα με λογαριασμούς, αγορές και την καθαριότητα του σπιτιού ώστε να μη ξεχάσετε κάτι σημαντικό.

Μην ξεκινήσετε όλες τις δραστηριότητες ταυτόχρονα. Αν θέλετε να ξεκινήσετε κατευθείαν γυμναστήριο, δίαιτα κλπ μάλλον θα πιεστείτε ακόμα περισσότερο. Βάλτε προτεραιότητα στις υποχρεώσεις και στα “θέλω” σας. Δεν θα πάθετε τίποτα αν ξεκινήσετε την προσπάθεια να χάσετε βάρος από την επόμενη εβδομάδα.

Εφαρμόστε σταδιακά τις καθημερινές σας συνήθειες. Από την ώρα που πηγαίνετε για ύπνο ή την ώρα που ξυπνάτε, τον ελεύθερο χρόνο μέχρι και τη διατροφή δώστε στον οργανισμό σας τον απαραίτητο χρόνο να προσαρμοστεί.

Βάλτε προτεραιότητες και στη δουλειά. Φτιάξτε μία λίστα με όσα πρέπει να γίνουν άμεσα καθώς ο όγκος που θα έχει συγκεντρωθεί όσο λείπατε, θα είναι μεγάλος. Ξεχωρίστε λοιπόν τα σημαντικά, πάρτε βαθιές ανάσες και ξεκινήστε!

Κάντε τις διακοπές σας να κρατήσουν λίγο περισσότερο. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Ακόμα και αν δεν μπορείτε να προγραμματίσετε ένα μικρό ταξίδι ή μια απόδραση άμεσα, μπορείτε να συνεχίσετε τα μπάνια στη θάλασσα όσο σας το επιτρέπει ο καιρός. Επίσης, αν ξεκινήσατε μία δραστηριότητα στις διακοπές, όπως περπάτημα ή κάποιο σπορ, συνεχίστε το και μετά. Θα σας θυμίζει τις διακοπές σας.

Περάστε χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα. Μπορεί η επιστροφή στη βάση σας να φαίνεται δυσάρεστη, όμως η καλύτερη στιγμή είναι εκείνη που βρισκόμαστε με αγαπημένους φίλους και κουβεντιάζουμε για το πώς περάσαμε στις διακοπές ή βλέπουμε φωτογραφίες. Αν μπορείτε να προγραμματίσετε και μία έξοδο θα νιώσετε αμέσως καλύτερα!