Παγωτό ξυλάκι με Αβοκάντο

15 Ιουν. 2017 - 04:06 | Συνταγές
Παγωτό ξυλάκι με Αβοκάντο

Συστατικά

Για τα popsicles

2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο ή 3 μεσαία

420 ml γάλα καρύδας σε κονσέρβα

3 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγάυης

Για το γλάσο

200 γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη

50 ml λάδι καρύδας

50 γρ. πεκάν, ψιλοκομμένα 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε την σάρκα από τα αβοκάντο, το γάλα καρύδας και το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν θέλουμε το μείγμα πιο γλυκό προσθέτουμε λίγο μέλι ακόμα.

Ρίχνουμε το μείγμα στις ειδικές θήκες για popsicles των 80 ml.

Βάζουμε τα ειδικά ξυλάκια παγωτών και παγώνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες ή  μέχρι να σταθεροποιηθούν.

Για το γλάσο

Λιώνουμε σε μπεν μαρί, την σοκολάτα και το λάδι καρύδας.

Μόλις είναι έτοιμα τα popsicles, τα ξεφορμάρουμε, περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας και πασπαλίζουμε με τα πεκάν.