Σοκολατένιες μπάρες με ποπ κορν χωρίς ζάχαρη

19 Ιουλ. 2017 - 04:55 | Συνταγές
Σοκολατένιες μπάρες με ποπ κορν χωρίς ζάχαρη

Αυτές τις σοκολατένιες μπάρες με ποπ κορν χωρίς ζάχαρη που ετοίμασε η food blogger Ευαγγελία Βλασσοπούλου φτιάξτε τη με τα παιδιά σας, θα το διασκεδάσουν πολύ. Γίνονται πολύ εύκολα, με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας.

Υλικά για 10 μπάρες:

– 1 κ.σ ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας

– 60 γρ καλαμποκι ωμό (Ελληνικό και βιολογικό)

– 400 γρ κουβερτούρα

– 50 έτοιμο καλαμπόκι

– 100 γρ καρύδα

– μια τσιμπιά κανέλα (Κεϋλάνης)

Εκτέλεση:

1. Πρώτα φτιάχνουμε το ποπ κορν. Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή ακόμη καλύτερα λάδι καρύδας σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το ωμό, αποξηραμένο καλαμπόκι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και περιμένουμε να σκάσουν τα ποπ κορν. Το μάτι θα πρέπει αν είναι στη μέγιστη θερμοκρασία. Αν έχετε μηχανή ποπ κορν δε θα χρειαστεί να προσθέσετε λιπαρή ουσία.

2. Από τα ποπ κορν θα χρειαστούμε μόνο 50 γρ. Τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα τρίβουμε ή με τον παραδοσιακό τρόπο, με το γουδί.

4. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν – μαρί.

3. Σ’ ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε την καρύδα και προσθέτουμε το τριμμένο ποπ κορν.

4. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.

5. Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια μακρόστενη φόρμα και αδειάζουμε το μείγμα μας. Στρώνουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν το κόψουμε.

Το μυστικό

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας για να φτιάξετε το ποπ-κορν ώστε να μην έχει “λαδίλα”. Αν δεν έχετε μη χρησιμοποιήσετε παραπάνω ελαιόλαδο από αυτό που προτείνεται. Την καρύδα μην την παραλείψετε. Είναι η ελάχιστη ποσότητα, τόσο ώστε να μην την καταλαβαίνει κανείς.