Επικαιρότητα:

Πράσινη σαλάτα με βατόμουρο και προσούτο

02 Αυγ. 2017 - 05:17 | Συνταγές
Πράσινη σαλάτα με βατόμουρο και προσούτο

Υλικά

100 γραμμάρια προσούτο κομμένο σε φέτες

100 γραμμάρια ρόκα άγρια

100 γραμμάρια μαρούλι

4 τοματίνια

Μισό καρότο τριμμένο

40 γραμμάρια λευκό τυρί (φέτα, μανούρι, μοτσαρέλα)

100 γραμμάρια βατόμουρα για το σερβίρισμα

Ένα κουταλάκι του γλυκού άνηθο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε το μαρούλι και τη ρόκα. Καθαρίζουμε το καρότο και το τρίβουμε στο τρίφτη. Κόβουμε το σολομό σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους.

Στήνουμε το πιάτο βάζοντας κάτω τη ρόκα με το σπανάκι, από πάνω το προσούτο, τα ντοματίνια και τελειώνουμε προσθέτοντας τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε με το τυρί και τα βατόμουρα.