Δημήτριος - Δήμητρα - Aνάλυση των ονομάτων

26 Οκτ. 2017 - 11:57 | Ψυχολογία
Δημήτριος - Δήμητρα - Aνάλυση των ονομάτων

Το όνομα Δημήτριος σημαίνει κυριολεκτικά: «Ο της Δήμητρος» όπου Δήμητρα είναι η Θεά της Γεωργίας-η Μητέρα της Γης.

Το άτομο που φέρει το όνομα Δημήτριος-Δήμητρα έχει τη μεγάλη ικανότητα να φέρει εις πέρας ό,τι κι αν αναλάβει. Μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του.

Προγραμματισμός και οργανωτικό μυαλό βοηθούν το άτομο αυτό να πετύχει εκεί που οι περισσότεροι άνθρωποι γύρω του αποτυγχάνουν.

Βεβαία αυτό, έχει σαν αποτέλεσμα να το φορτώνουν οι άλλοι με τα δικά τους προβλήματα και ο Δημήτρης-Δήμητρα να φροντίζει για το τρέξιμο και την επίλυσή τους.

Καλό είναι να αφιερώνει αρκετό χρόνο και για τα δικά του ζητήματα που πολλές φορές μπορεί να τα αφήνει να πάρουν μια πιεστική μορφή.

Αγαπάει την τάξη και σέβεται την εξουσία. Δεν μπορούν να το εξαπατήσουν εύκολα, μια και το «μάτι» του «κοιτάει».

Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγει ο άνθρωπος αυτός είναι να μη κρατάει τόσο μυστική τη ζωή του από τους άλλους, δηλαδή είναι ωφέλιμο να ανοίγεται λίγο περισσότερο στις σχέσεις του.

Τα δικά του μυστικά είναι μόνο δικά του, εντούτοις θέλει και να μαθαίνει τα μυστικά των άλλων. Ακόμα και στις πολύ προσωπικές του σχέσεις θέλει να υπάρχει κάτι «κρυφό», και δεν αντέχει να μοιράζεται τα πάντα.

Πρέπει να φροντίσει να περιορίσει αυτή την τάση του, αλλιώς θα χάνει γνωριμίες και σχέσεις που κατά βάθος επιθυμεί.

Το «Δ» ανήκει στην γήινη τριάδα, στον Ερμή και στην Παρθένο, και έμβλημά του έχει τον Κύβο.

Το κεντρικό γράμμα του ονόματος Δημήτριος είναι το «Τ» και αποτελεί το ΘΕΜΕΛΙΟ, τον τρόπο δηλαδή που βιώνεται η ενέργεια του ονόματος. Το «Τ» σημαίνει: «ζωντανή εξυπνάδα-σπιρτόζικο πνεύμα».

Το κεντρικό γράμμα του ονόματος Δήμητρα είναι το «Η» και μας φανερώνει τον άνθρωπο που έχει «οξεία αίσθηση των επιχειρήσεων».

Χρόνια πολλά σε όσους/ες γιορτάζουν σήμερα - Μάνος Μηκίδης

Μάνος Μηκίδης

Αριθμολόγος- Μαθηματικός