Επικαιρότητα:

Πως να επιστρέψεις στο γραφείο μετά την άδεια: 5 μικρές αλλά σωτήριες κινήσεις

18 Αυγ. 2021 - 13:04 | Ψυχολογία
Πως να επιστρέψεις στο γραφείο μετά την άδεια: 5 μικρές αλλά σωτήριες κινήσεις

Πως να επιστρέψεις στο γραφείο μετά την άδεια: 5 μικρές αλλά… σωτήριες κινήσεις

Το καλοκαίρι οδεύει σιγά- σιγά προς το τέλος του, και είναι η περίοδος όπου οι περισσότεροι επιστρέφουν στο γραφείο. Ναι, αυτή είναι μια… δύσκολη προσαρμογή.

Από την χαλαρότητα των διακοπών, πρέπει να μπεις ξανά σε ρυθμούς δουλειάς. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν υπάρχει «περίοδος χάριτος», αφού η δουλειά σε περιμένει, τα deadlines τρέχουν και μάλλον θα πρέπει να μπεις σε φουλ ρυθμούς από τις πρώτες ημέρες.

Και τι μπορείς να κάνεις για να «επιβιώσεις». Υπάρχει λύση. Για την ακρίβεια εδώ έχουμε 5 κινήσεις που θα σε βοηθήσουν να (ξανά) μπεις ομαλά σε ρυθμούς δουλειάς. Έτοιμοι;

  1. Επιστροφή νωρίς. Καλό θα ήταν να γυρίσεις στη «βάση» σου μια ή δύο ημέρες προτού τελειώσει η άδεια. Σε αυτό το διάστημα θα μπορέσεις να εγκλιματιστείς και να ανασυγκροτηθείς πριν από την πρώτη μέρα στο γραφείο
  2. Κάνε ένα διάλειμμα. Μπορεί η καντίνα του γραφείου ή το γειτονικό καφέ να μην είναι το γραφικό εστιατόριο που έπινες και έτρωγες, χαζεύοντας το ηλιοβασίλεμα ή το χιονισμένο τοπίο, αλλά οπωσδήποτε είναι μια καλή διακοπή από την εργασιακή ρουτίνα θα σε βοηθήσει να κρατήσεις τα μυαλά σου στη θέση τους.
  3. Μην ενδώσεις στον τρόμο του inbox. Είναι σίγουρο ότι επιστρέφοντας στο γραφείο, θα δεις στο email σου ένα μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Μην τρομάξεις και αντιμετώπισε τα χαλαρά – δεν είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις αμέσως σε όλα.
  4. Πλάνο. Είναι χρήσιμο να φτιάξεις ένα ενδεικτικό πλάνο, ώστε να έχεις έναν μπούσουλα που σε καθοδηγεί. Σκέψου ποια projects πρέπει να τρέξουν, ποια να ολοκληρωθούν και ποια να μην ξεκινήσουν καν.
  5. Θα ξανά έχεις χρόνο για διακοπές. Ναι, πέρα από την δουλειά που έχεις μπροστά, σίγουρα θα έρθουν πάλι ημέρες διακοπών. Μπορεί το Πάσχα να μοιάζει μακρινό, αλλά σκέψου κάτι πιο κοντινό. Πότε είναι άραγε το επόμενο κενό τριήμερο σου; Σχεδίασε κάτι καλό για τότε. Και μόνο η σκέψη θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

.itspossible