Επικαιρότητα:

Πόσο διαφορετικά εκφράζουν τα συναισθήματά τους οι άντρες από τις γυναίκες;

13 Μαρ. 2022 - 07:55 | Ψυχολογία
Πόσο διαφορετικά εκφράζουν τα συναισθήματά τους οι άντρες από τις γυναίκες;

Εκφράζουν διαφορετικά τα συναισθήματα τους οι γυναίκες από τους άνδρες; Πως τα εκφράζουν οι μεν και πως οι δε και γιατί συμβαίνει αυτό;

Η σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ειδική Παιδαγωγός, Στέλλα Μουδάτσου μίλησε στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» και εξήγησε κατά πόσο διαφορετικά εκφράζονται οι γυναίκες με τους άντρες αλλά και στο που οφείλεται αυτό.

Όπως είπε ένα παιδί νεοφερμένο, που χτίχει την προσωπικότητά του, μέχρι τα 6 έτη είναι πολύ σημαντικά τα μηνύματα που λαμβάνει από το περιβάλλον του.

«Ένα παιδί έχει ανάγκη να νιώσει αποδεκτό και αγαπητό, οπότε είναι διατεθειμένο να αρνηθεί βασικά συναισθήματα προκειμένου να νιώσει ότι τον αποδέχονται»,επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα για το εάν ισχύει πως οι γυναίκες εκφράζονται περισσότερο λόγω φύλου, η ίδια απαντά πως μία γυναίκα επιτρέπεται να κλαίει και να δείχνει την ευαλωτότητά της, και η εικόνα ενός άντρα να κλαίει έρχεται σε σύγκρουση με αυτό και επισήμανε πως οι άντρες ακόμη και σε μία περίπτωση πένθους πιο εύκολα θα θυμώσουν και θα νευριάσουν παρά θα κλάψουν.

Σε ό,τι αφορά την εσωστρέφεια, η κ.Μουδάτσου τόνισε πως δεν πρέπει να τη συγχέουμε με το «αντικοινωνικό» άτομο.

Ολοκληρώνοντας, είπε χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχουν αρσενικά και θυληκά συναισθήματα, αλλά συναισθήματα που απλά πρέπει να εκφραστούν».

Mega.com