Επικαιρότητα:

Πώς αναλύουν τα όνειρα οι ψυχολόγοι;

26 Μαρ. 2022 - 20:10 | Ψυχολογία
Πώς αναλύουν τα όνειρα οι ψυχολόγοι;

Η ανάλυση του τι είδες στον ύπνο σου, να βρεις το πως βρέθηκε αυτό στο υποσυνείδητο σου έχει τα στοιχεία που μοιάζουν εύκολα, έχει και αυτά που δεν μπορείς να τα εξηγήσεις με τίποτα.

Αν για παράδειγμα έχεις υψοφοβία, τότε σίγουρα θα βλέπεις συχνά ότι πέφτεις. Αυτό μεταφράζεται ως φόβος για το θάνατο ή έχει μια συμβολική έννοια, αυτή της πτώσης από την κοινωνική σου θέση λόγου χάρη. Ποιος είναι όμως ο μπούσουλας των ψυχολόγων για να τα ερμηνεύσουν;

Ένας συντάκτης της Huffington Post πέρασε μερικές μέρες στο καναπέ ψυχολόγου, ανέπτυξε τα όνειρα του και μερικές εξηγήσεις που πήρε είναι οι εξής:

1. Αν βλέπεις τον εαυτό σου παιδί, τότε αναζητάς την φαντασία και την δημιουργικότητα που η ρουτίνα ίσως κατέπνιξε.

2. Οτιδήποτε υπάρχει στο όνειρο σου σε τριάδα αφορά σε κάτι που πρόκειται να εκδηλωθεί από σένα. Ο αριθμός 4 είναι για εκείνα που έχουν ήδη εκδηλωθεί.

3. Τις μεγάλες αλήθειες για σένα τις λένε τα επαναλαμβανόμενα όνειρα

4. Δεν είναι απαραίτητο ότι κάθε όνειρο κρύβει κάποιο νόημα.

Αυτό που πρέπει να γίνει σαφές είναι πως τα όνειρα όλων μας λειτουργούν με σύμβολα και αρχέτυπα. Κάθε εποχή τα όνειρα προσδιορίζονται από το παρελθόν της.

Τα όνειρα των ανθρώπων σε 100 χρόνια από τώρα θα έχουν περασμένο στο υποσυνείδητο τον αιώνα που θα διανύσουμε ως τότε. Επομένως, υπάρχουν σημεία που μας ενώνουν και ερμηνεύονται διαφορετικά ανάλογα με το τι συμβαίνει στη ζωή μας.