Επικαιρότητα:

4 συνήθειες που δεν κάνουν καλό στην ψυχολογία μας

19 Νοε 2023 - 18:36 | Ψυχολογία
4 συνήθειες που δεν κάνουν καλό στην ψυχολογία μας

Οι άνθρωποι είμαστε από τη φύση μας κοινωνικά όντα. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ανάγκη την αλληλεπίδραση και τη συναναστροφή με τους άλλους. Ωστόσο πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις επιλογές μας.

Διαβάστε παρακάτω μερικές συνήθειες που ίσως αποδειχθούν αρκετά επιζήμιες στην πορεία της ζωής.

Να αποφεύγεις την αλήθεια

Όταν αποφεύγεις την αλήθεια στην προσπάθειά σου να περιορίσεις τις πιθανότητες να στεναχωρηθείς ή ακόμα και να στεναχωρήσεις κάποιον από το περιβάλλον σου, τότε το μόνο που κάνεις είναι να «τρέφεις» τους φόβους σου. Η έλλειψη ειλικρίνειας μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις φιλίες σου ή να εμποδίσει μια υγιή κοινωνική ζωή.

Να μη φροντίζεις τον εαυτό σου

Όλα ξεκινούν από εδώ. Από τη φροντίδα του εαυτού σου και τη νοητική και συναισθηματική σου κατάσταση. Φρόντισε τον εαυτό σου, κράτα ανθρώπους στη ζωή σου που σε κάνουν χαρούμενο/η και προσπάθησε να αντιληφθείς την επίδραση των επιλογών σου στους γύρω σου.

Να είσαι συναισθηματικά χειριστικός/η

Μία αρκετά επιβλαβής συμπεριφορά είναι και το να είσαι συναισθηματικά χειριστικός/η είτε με φίλους είτε με τον/τη σύντροφό σου. Τέτοιες συμπεριφορές κάνουν τους άλλους να αμφισβητούν τον εαυτό τους και τις αποφάσεις τους, ενώ μπορεί να βλάψει την αυτοεκτίμησή τους.

Να κάνεις «ghosting»

Η πρακτική της ξαφνικής και πλήρους διακοπής της επικοινωνίας με κάποιο άλλο άτομο –κατά κόσμον «ghosting» είναι μια από τις χειρότερες συμπεριφορές στο πλαίσιο διαπροσωπικών ή κοινωνικών σχέσεων. Αν σου έχει συμβεί, πιθανότητα έχεις μείνει σε κατάσταση σύγχυσης ή αβεβαιότητας ή ίσως και να έχεις επηρεαστεί αρνητικά συναισθηματικά. Οπότε, καλό είναι να μην το κάνεις στους άλλους.

Πηγή: govastileto.gr