Επικαιρότητα:

Εάν αναγνωρίζετε αυτά τα 8 σημάδια, ίσως νιώθετε δυστυχισμένοι στη δουλειά σας

10 Ιουν. 2024 - 16:52 | Ψυχολογία
Εάν αναγνωρίζετε αυτά τα 8 σημάδια, ίσως νιώθετε δυστυχισμένοι στη δουλειά σας

Όσο και αν αγαπάτε τη δουλειά σας, οι Δευτέρες…θα είναι πάντα Δευτέρες. Αν η δουλειά σας, σας προκαλεί μελαγχολία, αυτό είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να κάνετε το επόμενο βήμα.

Εάν αναγνωρίζετε αυτά τα 8 σημάδια, είστε δυστυχισμένοι στη δουλειά σας

  • Μισείτε όλους σας τους συναδέλφους
  • Σιχαίνεστε το αφεντικό σας
  • Μισείτε τις Κυριακές δεν μπορείτε να σηκωθείτε από το κρεβάτι
  • Δεν πληρώνεστε καλά
  • Δεν βλέπετε φίλους και συγγενείς
  • Δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε
  • Παραπονιέστε πολύ για τη δουλειά σας
  • Είστε ευερέθιστος

Τα 8 χαρακτηριστικά σημάδια που δείχνουν ότι η δουλειά σας, σας φέρνει δυστυχία

Μισείτε όλους σας τους συναδέλφους

Όλοι έχουν τις συμπάθειες και τις αντιπάθειές τους στον εργασιακό χώρο. Αν δεν ταιριάζετε με κανέναν από τους συναδέλφους σας, τότε ή είστε άτυχος ή βρίσκεστε σε ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον. Αν είστε δυσαρεστημένοι από το ανθρώπινο περιβάλλον στη δουλειά σας, αυτό μπορεί να έχει και επίδραση στη σωματική σας υγεία.

Οι άνθρωποι που είναι κρυφά ανασφαλείς συχνά εκδηλώνουν αυτές τις 9 συμπεριφορές στις σχέσεις τους, χωρίς να το καταλαβαίνουν

Σιχαίνεστε το αφεντικό σας

Τα αφεντικά δεν είναι τα πιο αγαπητά πρόσωπα στους εργασιακούς χώρους, αν όμως η παρουσία του προϊσταμένου σας, είναι ανυπόφορη, αυτό συνιστά μία ισχυρή ένδειξη ότι η δουλειά σας είναι πλέον πηγή δυστυχίας.

Μισείτε τις Κυριακές και δεν μπορείτε να σηκωθείτε από το κρεβάτι

Όσο και αν αυτό, σε ορισμένο βαθμό είναι φυσιολογικό-και ποιος δεν αγαπάει το κρεβάτι του. Αν δεν είναι μέσα στα φυσιολογικά όρια, η ανάγκη να μένουμε στο κρεβάτι είναι ένα σημάδι  που δείχνει ότι τρέμετε στην ιδέα να πάτε στη δουλειά σας.

Αν σιχαίνεστε τις Κυριακές, αυτό δεν είναι καλό σημάδι και μαρτυρά ότι η δουλειά σας, δεν σας ενθουσιάζει.

Δεν πληρώνεστε καλά

Μπορεί η δουλειά σας να είναι γενικά ικανοποιητική, όμως δεν σας αμείβει καλά. Μπορεί ο μισθός σας να ήταν καλός όταν ξεκινήσατε τη δουλειά σας, όμως πλέον σας φαίνεται πολύ χαμηλός.

Αν είστε δυσαρεστημένοι με τα χρήματα που παίρνετε και, αν νιώθετε ότι ο μισθός σας είναι άδικος, τότε μάλλον χρειάζεται να ζητήσετε αύξηση, ή να πάτε σε μία άλλη, πιο καλοπληρωμένη δουλειά.

Δεν βλέπετε φίλους και συγγενείς

Μία κακή ισορροπία ανάμεσα στη ζωή και τη δουλειά, είναι ικανή να οδηγήσει σε μία θλιβερή, μοναχική ζωή. Αν είστε κολλημένος με τη δουλειά σας, αν είστε μπροστά στον υπολογιστή ακόμη και όταν γυρίζετε στο σπίτι, κάνετε, βλάπτετε την προσωπική σας ζωή. Μένοντας σε ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον, ζημιώνετε τον εαυτό σας.

Η υπερβολική εργασία και η απουσία ευχαρίστησης, θα σας κάνει δυστυχισμένους και αντιπαραγωγικούς. «Τα εργασιακά περιβάλλοντα που μεριμνούν για την ψυχική υγεία των εργαζομένων, είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμα, δεν οδηγούν σε εξουθένωση και αντιπαραγωγικότητα των εργαζομένων τους».

Δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε

Αν κάθεστε να δουλέψετε και, μετά ώρες, συνειδητοποιείτε ότι δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε, ενδέχεται να είστε σε μία δουλειά η οποία δεν σας ταιριάζει. Το αφηρημένο μυαλό είναι μία ένδειξη δυστυχίας και δυσαρέσκειας. Αν δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε στη δουλειά σας, αυτό δεν αποτελεί καλό σημάδια.

Παραπονιέστε πολύ για τη δουλειά σας

Αν η δουλειά σας, σας κάνει πραγματικά δυστυχισμένους και σας αφήνει ανικανοποίητους, μπορεί να ξοδεύετε πολλή ενέργεια και χρόνο εξηγώντας τους πόσο άσχημα περνάτε στη δουλειά σας. Όμως, όσο και αν παραπονιέστε, η γκρίνια δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα-αντίθετα, θα νιώθετε περισσότερο εγκλωβισμένοι.

O συγγραφέας και ειδικός σε θέματα συναισθηματικής νοημοσύνης, Travis Bradberry, έχει γράψει στο περιοδικό Forbes ότι «τα παράπονα δημιουργούν έναν φαύλο κύκλο. Μιλώντας και σκεπτόμενοι διαρκώς για το πόσο άσχημα είναι τα πράγματα, ο άνθρωπος καταλήγει να επιβεβαιώνει τις αρνητικές του πεποιθήσεις».

Είστε ευερέθιστος

Αν είστε δυστυχισμένος στη δουλειά, μπορεί να ξεσπάτε τα νεύρα σας στους συνεργάτες σας, με ασήμαντες αφορμές.

Ακόμη χειρότερα, τα νεύρα σας ακολουθούν και στο σπίτι, επιβαρύνοντας τη σχέση με τους φίλους και την οικογένειά σας. Προκειμένου να ξεπεράσετε το πρόβλημα αυτό, πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είναι ο συνάδελφος η πραγματική αιτία του θυμού σας.

«Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της ευερεθιστότητας, είναι η αναγνώριση της πηγής της- και ύστερα η αντιμετώπισή της», εξηγούν οι επαγγελματίες ψυχολόγοι.

Tip: Σε τελική ανάλυση, το ένστικτό σας ξέρει πότε έχει έρθει ο καιρός για μία αλλαγή. Όταν η δυσαρέσκεια που προκαλείται είτε από τις συνθήκες της εργασίας, ή από την αμοιβή ή το ανθρώπινο περιβάλλον, είναι πλέον η ώρα να σκεφτείτε σοβαρά ποιο θα είναι το επόμενο βήμα σας.

Πηγή: enikos.gr