Πεντανόστιμη σούπα με βελουταρισμένο κουνουπίδι και ξεροψημένο μπέικον
Συστατικά
1 1/2 κ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο σε κύβους
1 κλωνάρι σέλερι σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουνουπίδι σε φουντίτσες
1 1 κ. σούπας θυμάρι
1 κ. γλυκού + έξτρα σχοινόπρασο
1 lt ζωμός λαχανικών
αλάτι, πιπέρι
2 κ. σούπας βούτυρο
1 φλ. μικρά κρακεράκια ή κρουτόν
8 φέτες μπέικον ψημένο
Τρόπος μαγειρέματος
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι με το καρότο και το σέλερι για περίπου πέντε λεπτά με αλατοπίπερο.
Πρόσθεσε το σκόρδο, το κουνουπίδι, το σχοινόπρασο και το θυμάρι και συνέχισε να σοτάρεις για άλλα τέσσερα λεπτά.
Ρίξε τρία φλιτζάνια ζωμό και σιγόβρασε τα υλικά για 20 λεπτά, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
Βγάλε με μια κουτάλα τα μισά λαχανικά από την κατσαρόλα με δύο κουταλιές από τη σούπα και πέρασέ τα από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.
Ρίξε τον πουρέ ξανά στην κατσαρόλα, πρόσθεσε αλατοπίπερο και σιγόβρασε για άλλα τρία λεπτά.
Σέρβιρε με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, τα κρακεράκια ή κρουτόν και το ξεροψημένο μπέικον.

