Πίτα του βοσκού με κιμά γαλοπούλας και λαχανικά

09 Μαρ. 2018 - 06:45 | Συνταγές
Πίτα του βοσκού με κιμά γαλοπούλας και λαχανικά

Λαχταριστή πίτα με μείγμα κιμά και λαχανικών και επικάλυψη από πουρέ κουνουπιδιού

Συστατικά

Για τη γέμιση:

3 κ. σούπας ελαιόλαδο

500 gr κιμάς γαλοπούλας

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 καρότο ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 κλωνάρια δενδρολίβανο

αλάτι, πιπέρι

⅓ φλ. ντοματοπελτές

2 φλ. ζωμός κοτόπουλου

2 κ. σούπας worcestershire sauce

1 φλ. αρακάς

Για την κάλυψη:

1 πατάτας κομμένη σε κύβους

½ κουνουπίδι σε φουντίτσες

2 κ. σούπας + έξτρα ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάλε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Πρόσθεσε μια κουταλιά λάδι και τον κιμά με αλατοπίπερο και σοτάρισε για περίπου επτά λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδί, το καρότο, το σκόρδο και το δενδρολίβανο για επτά λεπτά.

Πρόσθεσε τον ντοματοπελτέ στην κατσαρόλα και ψήσε για τρία λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Ρίξε το ζωμό κοτόπουλου στο τηγάνι με τον κιμά, ξύνοντας τον πάτο με μια ξύλινη κουτάλα και μετάφερε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά.

Ρίξε και την worcestershire sauce, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για περίπου 25 λεπτά.

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλε την κομμένα πατάτα με νερό που καλύπτει τα κομμάτια, αλάτισε και άφησε να ξεκινήσει ο βρασμός.

Χαμήλωσε τη φωτιά, βράσε για έξι λεπτά και πρόσθεσε το κουνουπίδι, βράζοντας για άλλα έξι λεπτά.

Σούρωσε τα λαχανικά, ξαναρίξ’ τα στην κατσαρόλα και με το ραβδομπλέντερ λιώσε το μείγμα σε πουρέ, προσθέτοντας το λάδι και αλατοπίπερο.

Αφαίρεσε το δενδρολίβανο από τον κιμά, πρόσθεσε τον αρακά και αλατοπιπέρωσε αν χρειάζεται.

Μετάφερε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, στρώνοντάς το σε όλη την επιφάνεια, κάλυψε με τον πουρέ και ψήσε για περίπου 25 λεπτά.

Γύρισε το φούρνο στο γκριλ γι περίπου τρία λεπτά για να πάρει χρώμα και σέρβιρε όσο είναι ζεστό.