Επικαιρότητα:

Σφουγγάτο με κιμά

19 Απρ. 2018 - 05:36 | Συνταγές
Σφουγγάτο με κιμά

Αυτό το φαγητό το αγάπησα στην Πόλη, όπου συνηθίζεται πάρα πολύ. Όποτε κάνω μακαρόνια με κιμά, κρατάω λίγο κιμά για να το φτιάξω, την επόμενη μέρα. Το ίδιο νόστιμο γίνεται αν κάνεις τα αβγά μάτια, μελάτα, έτσι ώστε μετά να σπάσεις τον κρόκο και να χυθεί στον κιμά.

Μερίδες:4

Χρόνος προετοιμασίας:10′

Χρόνος μαγειρέματος:30′

Έτοιμο σε:40′

Υλικά

300γρ. κιμά χοιρινό

8 αβγά

1 ντομάτα ώριμη, τριμμένη

1 ξυλάκι κανέλα

1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο

1 κρεμμύδι μκρό, ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με τον κιμά και το μίγμα μπαχαρικών για 2-3 λεπτά.

Σβήνετε με τη ντομάτα, ρίχνετε το σκόρδο και την κανέλα, αλατοπιερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τον κιμά να μαγειρευτεί για 20 λεπτά.

Χτυπάτε ελαφρά τα αβγά σε ένα μπολ μαζί με τον μαϊντανό και τα αλατοπιπερώνετε. Τα ρίχνετε στο τηγάνι, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με καπάκι και ψήνετε μέχρι να μαγειρευτούν τα αβγά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.