Σπιτική φραουλάδα

11 Μαίου 2018 - 05:28 | Συνταγές
Σπιτική φραουλάδα

Συστατικά

500 γρ νερό

170 γρ. μέλι

2 κούπες φράουλες, ψιλοκομμένες

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

250 γρ σόδα (αναψυκτικό, όχι σόδα φαγητού)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε το νερό με το μέλι και φέρνουμε σχεδόν σε βρασμό ανακατεύοντας συνεχώς με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί το μέλι.

Αφήνουμε να κρυώσει σε ένα μπολ για 30 λεπτά έως 1 ώρα.

Βάζουμε τις φράουλες με το χυμό λεμονιού στο μπλέντερ και τα χτυπάμε.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.

Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο δοσομετρικό δοχείο .

Ρίχνουμε τη σόδα και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε σε ποτήρια με αρκετό πάγο.

Tip

Πρέπει το σιρόπι που φτιάξαμε να το προσθέσουμε κρύο γιατί θα μας χαλάσει το χρώμα του ροφήματός μας!