Πίτσα με κρέμα γιαουρτιού και αγκινάρες

14 Μαίου 2018 - 05:23 | Συνταγές
Πίτσα με κρέμα γιαουρτιού και αγκινάρες

Σπιτική πίτσα με κρέμα από γιαούρτι και τυρί κρέμα και γέμιση με αγκινάρες και σπανάκι

Συστατικά

1 κονσέρβα αγκινάρες

2 φλ. baby σπανάκι ψιλοκομμένο

1/2 φλ. γιαούρτι

1/2 φλ. τυρί κρέμα

2 κ. σούπας μαγιονέζα

1/2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου

1/4 κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού

αλάτι, πιπέρι

1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα

2 κ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα

1/4 φλ. καλαμποκάλευρο

1 έτοιμη ζύμη για πίτσα

2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος μαγειρέματος

Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και άλειψε ελαφρώς με λάδι ένα ταψί για πίτσα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τις καρδιές αγκινάρας με το σπανάκι, το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, τη μαγιονέζα, τη σκόνη σκόρδου και κρεμμυδιού και αλατοπιπέρωσε.

Πρόσθεσε και το 1/4 φλιτζανιού της μοτσαρέλας και την παρμεζάνα και ανακάτεψε.

Πασπάλισε τον πάγκο με το καλαμποκάλευρο και άπλωσε τη ζύμη για την πίτσα.

Μετάφερε τη ζύμη στο ταψί και άπλωσε από πάνω το μείγμα αγκινάρας.

Πασπάλισε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ψήσε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η βάση.

Σέρβιρε όσο είναι ακόμα ζεστή η πίτσα και πασπάλισε με τον μαϊντανό.