Δροσερή σαλάτα με ψητά καρότα και ρεβίθια

18 Ιουλ. 2018 - 06:18 | Συνταγές
Δροσερή σαλάτα με ψητά καρότα και ρεβίθια

Χορταστική σαλάτα με καρότα φούρνου, ρεβίθια σε σάλτσα πορτοκαλιού και dressing με ταχίνι

Συστατικά

Για τη σαλάτα:

1 kg καρότα σε πλάγιες φέτες

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

2 κ. γλυκού σκόνη κόλιανδρου

1 κ. γλυκού αλάτι

1/4 κ. γλυκού πιπέρι

850 gr ρεβίθια βρασμένα

χυμός από 1 πορτοκάλι

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1/4 κ. γλυκού μπούκοβο

170 gr ρόκα

Για το dressing:

1/2 φλ. αμύγδαλα

1/2 φλ. μαϊντανός, βασιλικός, άνηθος και σχοινόπρασο

1/4 φλ. ταχίνι

χυμός από 1 λεμόνι

1 κ. σούπας νερό

1/2 κ. γλυκού αλάτι

Τρόπος μαγειρέματος

Προθέρμανε του φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.

Άπλωσε τα καρότα σε μία στρώση στο ταψί, ράντισέ τα με το λάδι και ένα κουταλάκι κόλιανδρο, μισό κουταλάκι αλάτι και πιπέρι.

Ψήσε τα καρότα για περίπου 20 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.

Σε ένα κατσαρολάκι βάλε τα ρεβίθια με το χυμό πορτοκαλιού, το σκόρδο, τον υπόλοιπο κόλιανδρο, το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι και το μπούκοβο σε μέτρια φωτιά.

Βράσε τα υλικά για περίπου οκτώ λεπτά, μέχρι να μειωθούν τα υγρά στον μισό όγκο.

Στο μπλέντερ ρίξε όλα τα υλικά για το dressing εκτός από τα αμύγδαλα και χτύπησέ τα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Βάλε τη ρόκα σε μια πιατέλα, αλάτισέ τη ελαφρώς και από πάνω ρίξε τα ρεβίθια με τη σάλτσα τους και τα ψημένα καρότα.

Περίχυσε τη σαλάτα με το dressing και τα αμύγδαλα και σέρβιρε.