Επικαιρότητα:

Σπαγγέτι με ψητά ντοματίνια και βούτυρο

26 Ιουλ. 2018 - 04:52 | Συνταγές
Σπαγγέτι με ψητά ντοματίνια και βούτυρο

Καλοκαιρινά σπαγγέτι με ντοματίνια βουτύρου ψημένα στο φούρνο και αρωματισμένα με θυμάρι

Συστατικά

5 κ. σούπας βούτυρο σε κύβους

2 σκελίδες σκόρδο με το φλοιό

2 κλωνάρια θυμάρι

750 gr ντοματίνια

230 gr σπαγγέτι

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

φρέσκα φύλλα βασιλικού

τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος μαγειρέματος

Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και άπλωσε τους κύβους βουτύρου, το σκόρδο και τα κλωνάρια θυμαριού σε ένα ταψί.

Τοποθέτησε από πάνω τα ντοματίνια, αλατοπιπέρωσέ τα και ψήσε στο φούρνο για 10 λεπτά.

Αφαίρεσε από το φούρνο και με ένα κουτάλι περίχυσε τα ντοματίνια με το λιωμένο βούτυρο.

Ξαναβάλε το ταψί στο φούρνο και ψήσε για άλλα 20 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σούρωσε τα σπαγγέτι και κράτησε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό.

Βγάλε τα ντοματίνια από το φούρνο, αφαίρεσε το θυμάρι, ξεφλούδισε το σκόρδο και λιώσ’ το με ένα πιρούνι και ανακάτεψε τα υλικά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και πρόσθεσε το 1/3 από τα ντοματίνια.

Πρόσθεσε τα σπαγγέτι στο τηγάνι και ανακάτεψε τα υλικά, ρίχνοντας αλατοπίπερο.

Ρίξε και το βραστό νερό από τα ζυμαρικά στο τηγάνι και μόλις εξατμιστεί αφαίρεσε από τη φωτιά.

Σέρβιρε με τα υπόλοιπα ντοματίνια και πασπαλίζοντας με τα φύλλα βασιλικού και την παρμεζάνα.