Επικαιρότητα:

Πένες στο φούρνο με καπνιστό χοιρινό, ντομάτα και γραβιέρα

26 Οκτ. 2018 - 05:24 | Συνταγές
Πένες στο φούρνο με καπνιστό χοιρινό, ντομάτα και γραβιέρα

Πένες με καπνιστό χοιρινό, ντομάτα, καλαμπόκι πασπαλισμένο με τυρί γραβιέρα. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) να πιάτο για το οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι σας. 

Υλικά συνταγής

400 γρ. πένες 

1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 μεγάλο ξηρό κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια

1 μεγάλη πράσινη πιπεριά σε κυβάκια

300 γρ. καπνιστό χοιρινό σε κυβάκια

130 γρ. καλαμπόκι κονσέρβας στραγγισμένο

1 ½ κ.σ. αλεύρι

400 γρ. ντοματοχυμό συμπυκνωμένο 

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

2 φλ. τσαγιού γραβιέρα τριμμένη

αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Σε μπόλικο αλατισμένο με χονδρό αλάτι νερό βράζετε τις πένες “αλ τέντε” 2 λ λιγότερο από το χρόνο που αναφέρετε στη συσκευασία. Τις στραγγίζετε καλά, τις ξαναβάζετε στη κατσαρόλα που τις βράσατε και τις λαδώνετε με 2-3 κ.σ. από το ελαιόλαδο.

Εν τω μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι και τη πιπεριά και τα σοτάρετε για 3 λ. Προσθέτετε το καπνιστό χοιρινό και το καλαμπόκι και συνεχίζετε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά για 2 λ επιπλέον. Ρίχνετε πασπαλιστά το αλεύρι, ανακατεύετε, ρίχνετε το ντοματοχυμό και τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε να συνδυαστούν.

Σε πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 5,5 εκ. βάθος , και βάση 17×24 εκ. περίπου, ρίχνετε τις πένες, τις περιχύνετε με το μείγμα σάλτσας ντομάτας και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε από πάνω το τυρί και ψήνετε το φαγητό σας στο προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λ. Αν πάρει γρήγορα χρώμα το τυρί, σκεπάστε το με λίγο αλουμινόχαρτο.