Αρωματικοί και τραγανοί κουραμπιέδες με πικραμύγδαλο

30 Νοε 2018 - 07:34 | Συνταγές
Αρωματικοί και τραγανοί κουραμπιέδες με πικραμύγδαλο

Λαχταριστοί και αφράτοι κουραμπιέδες για τα Χριστούγεννα με άρωμα αμυγδάλου

Συστατικά

500 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 κρόκος αυγού

1/4 κ. γλυκού εκχύλισμα πικραμύγδαλου

1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1/2 φλ. άχνη ζάχαρη + έξτρα για την κάλυψη

1/8 κ. γλυκού baking soda

5 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 κ. γλυκού αλάτι

1 κ. γλυκού ροδόνερο

Τρόπος μαγειρέματος

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Στο μίξερ χτύπησε το βούτυρο σε μέτρια προς μεγάλη ταχύτητα για περίπου 15 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.

Πρόσθεσε τον κρόκο στον κάδο του μίξερ μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και πικραμύγδαλου και το ροδόνερο.

Σε ένα μπολ ανακάτεψε μισό φλιτζάνι άχνη ζάχαρη με την baking soda, το αλεύρι και το αλάτι.

Ενώ το μίξερ ανακατεύει τα υγρά υλικά σε χαμηλή ταχύτητα, πρόσθεσε τα στερεά και συνέχισε να χτυπάς μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.

Αν σου φανεί η ζύμη πολύ υγρή ή κολλώδης, πρόσθεσε περισσότερο αλεύρι, μία κουταλιά την φορά, μέχρι να φτάσει να ξεκολλάει από τα δάχτυλά σου.

Παίρνοντας δύο κουταλιές από την ζύμη, σχημάτισε στρογγυλά μπισκότα και τοποθέτησέ τα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήσε τους κουραμπιέδες για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.

Άφησε τους κουραμπιέδες σε μια σχάρα να κρυώσουν και επανάλαβε την διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.

Μόλις κρυώσουν αρκετά, ώστε να τους πιάσεις, τοποθέτησέ τους σε μια καθαρή επιφάνεια και πασπάλισε με την άχνη ζάχαρη.

Επανάλαβε το ζαχάρωμα και με τους υπόλοιπους ψημένους κουραμπιέδες και σέρβιρε.